16:48 12.05.2016

Суд розгляне обвинувальний акт у справі п'ятьох екс-"беркутівців" і готовий допитати Януковича у режимі відеоконференції

1 хв читати
Суд розгляне обвинувальний акт у справі п'ятьох екс-"беркутівців" і готовий допитати Януковича у режимі відеоконференції

Святошинський районний суд Києва відмовився повертати в прокуратуру на доопрацювання обвинувальний акт стосовно п'яти колишніх співробітників спецпідрозділу МВС "Беркут" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янішевського, яких звинувачують у вбивстві 48 активістів Майдану.

На засіданні в четвер суд ухвалив звинувачувальний акт до розгляду. Крім того, суд задовольнив клопотання адвоката Олександра Горошинського про можливість допиту в режимі відеоконференції колишнього президента України Віктора Януковича.

Адвокат надав суду відеозапис спілкування з В. Януковичем у Москві, на якому той говорить про готовність давати свідчення.

Водночас О.. Горошинський пояснив агентству "Інтерфакс-Україна", що реалізація цієї міжнародної процедури є досить складною і тривалою за часом, і може тривати кілька місяців. "Ми ще не знаємо, чи буде вона реалізована. Це залежить і від позиції Міністерства юстиції України, яке має передати відповідне звернення, і від позиції державних органів Російської Федерації. Сама прокуратура говорила, що направляла кілька таких запитів, але результату не було", - пояснив він.

Наступне засідання Святошинського суду призначено на 11:30 17 травня. На ньому розпочнеться зачитування обвинувального акта.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА