17:13 12.05.2016

У Києві ліквідували особливо небезпечну банду "чорних ріелторів"

2 хв читати
У Києві ліквідували особливо небезпечну банду "чорних ріелторів"

У Генеральній прокуратурі України розповіли про ліквідацію у Києві банди "чорних ріелторів", до якої входили поліцейські та нотаріуси.

На брифінгу в четвер у Києві прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко повідомив, що це організоване злочинне угруповання протягом кількох років працювало на території Києва і області. Викрадаючи і застосовуючи тортури до власників квартир, зловмисники переписували нерухомість на підставних осіб.

В. Куцеко повідомив, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 257 (бандидтизм), ст. 146 (незаконне позбавлення волі, викрадення людини), ст. 115 (умисне вбивство)

"П'ятьох осіб затримано, внесено подання до суду про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою",- сказав прокурор Генпрокуратури.

В. Куценко наголосив, що ця банда "використовувала зв'язки в Нацполіції".

У свою чергу, начальник департаменту Генпрокуратури Володимир Гуцуляк розповів, що серед затриманих - двоє організаторів і троє виконавців вбивств. За його словами, протягом 2014-2015 років зловмисники підшукували неблагополучні сім'ї, представників соціально незахищених верств населення, викрадали їх, ізолювали і шляхом тортур і шантажу змушували підписувати договори, за якими потерпілі втрачали своє майно.

"Задокументовано один епізод вбивства з корисливих мотивів, вдалось запобігти вбивству ще однієї людини і фактично звільнено п'ятьох заручників, які були позбавлені волі і зазнавали тортур",- розповів він.

За словами начальника департаменту відомства, під час обшуків у зловмисників вилучено п'ять одиниць вогнепальної зброї. Стосовно ж сприяння банді з боку окремих поліцейських Києва, розповів В. Гуцуляк, то вони постачали зловмисникам інформацією, гарантували безпеку від дій інших правоохоронних органів.

Також він повідомив, що є підозри про участь у злочинній схемі і нотаріусів. Вилучено також картотеку, судячи з якої, зловмисники мали намір здійснити велику кількість таких злочинів.

В. Гуцуляк звернувся до киян та жителів області, які могли бути потерпілими від дій цієї банди, надавати наявну у них інформацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА