11:35 13.05.2016

Суд оштрафував на 1,7 тис. грн харків'янина, який намагався відправити до РФ електродеталі для військової техніки

2 хв читати
Суд оштрафував на 1,7 тис. грн харків'янина, який намагався відправити до РФ електродеталі для військової техніки

Ленінський райсуд Харкова визнав винним харків'янина, що намагався незаконно передати в РФ електродеталі, використовувані в ЗРК С300 і Бук-М1, станціях радіолокацій, а також військовій авіатехніці, й засудив його до 1,7 тис. грн штрафу.

"Визнати винним в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.15 ч.1 ст.333 (замах на порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товорів, що підлягають державному експортному контролю, - ІФ) Кримінального кодексу України, призначивши покарання у вигляді штрафу у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян без позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю", - зазначено у вироку, винесеному суддею Олександрою Грінчук, який опублікований на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як сказано в мотивувальній частині, будучи працівником ТОВ "Контакт-сервіс-Україна", підозрюваний 12 червня 2015 р. самовільно вивіз із складу утримувачі вставок плавких ДВП 4-1В, ДВП 4-2В, ДВП 4-3В і розетку двополюсну РД-1, потім упакував їх разом з іншими електродеталями і привіз на Південний вокзал, де передав невстановленому слідством чоловікові, щоб той доставив їх в Росію. Проте пакети з електродеталями в РФ не потрапили, оскільки при огляді конструктивних порожнин вагону їх виявили і вилучили митники.

Відповідно до листів Міноборони України, утримувач вставки плавкий ДВП 4-3В застосовується в зенітно-ракетних комплексах Бук-М1, станції радіолокації 19Ж6 і в наземних станціях радіолокацій запитувального типу 73Е6, 1Л22 і 1Л23. Утримувач вставки плавкий ДВП 4-2В також застосовується у Бук-М1 і станції радіолокації 19Ж6. Розетка двополюсна РД-1 використовується в літальних апаратах (МИ-8МТ, АН-26, Ан-30, Ил-76, Су-24, МиГ-29); зенітно-ракетних комплексах С300, Бук-М1, станціях радіолокацій 19Ж6, 9С18, 1РЛ131, 9С15.

"Згідно з повідомленням приватного виробничого підприємства "Сейм" (виробника вказаних електродеталей), розетка двополюсна "РД-1", утримувачі вставок плавких "ДВП 4-1В, ДВП 4-2В, ДВП 4-3В" є товарами військового призначення і виготовлені для військового використання", - зазначено в мотивувальній частині рішення суду.

Обвинувачений в судовому засіданні повністю визнав свою провину і заявив, що щиро визнає свою провину. Враховуючи це, а також, що він активно сприяв розкриттю злочину, суд визнав можливим призначити покарання, що не передбачає ізоляції від суспільства, і засудив чоловіка до штрафу без позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одеській області в ДТП загинув водій і постраждала п'ятирічна дитина

Прокуратура почала розслідування щодо обстрілів росіянами Куп'янського району

Українська авіація завдала за добу ударів по 13 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали двох ракетних і 100 авіаударів по Україні, обстріляли близько 120 населених пунктів

На бахмутському напрямку за добу відбито 32 атаки окупантів, на авдіївському 24

Під ворожим обстрілом села Моначинівка Харківської області загинула пенсіонерка

Окупанти артилерією і дронами обстріляли Нікопольський район

Окупанти завдали удару по елеватору під Полтавою, постраждалих немає - обладміністрація

У віці 79 років помер відомий британський актор Бернард Гілл

Унаслідок обстрілу Куп'янського району двоє постраждалих, під завалами може бути жінка - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА