11:40 13.05.2016

Мінкультури готує заходи, присвячені Дню пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

2 хв читати
Мінкультури готує заходи, присвячені Дню пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

У Міністерстві культури України в четвер відбулася нарада з організації виконання Плану заходів щодо вшанування Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, прийнятого розпорядженням уряду 5 травня №348.

"Учасники наради розглянули стан підготовки до гідного вшанування у 2016 році тих кримських татар, які постраждали чи віддали свої життя внаслідок геноциду, організованого радянською владою", - повідомляє прес-служба Мінкультури.

Як повідомляється, міністр культури Євген Нищук, відкриваючи нараду, зазначив: "Тема депортації кримських татар особливо боляче звучить у контексті анексії Криму, спроби заборонити меджліс кримськотатарського народу та переслідування українців окупаційною владою півострова".

Згідно з повідомленням, особливу увагу на нараді приділили проведенню пам'ятних заходів 18 травня, зокрема вечора-реквієму в Національній опері України імені Тараса Шевченка та мітингу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу на майдані Незалежності (відбудеться після закінчення заходу в Національній опері).

Також у Києві буде розміщено вагон зразка 1930-1940 рр. з організованою у ньому стилізованою фотовиставкою на тему депортації кримськотатарського народу, в Національному музеї історії України організовано виставку картин Рустема Емінова із серії "Депортація" та показано мультимедійну інсталяцію "Унутма", відбудуться стилізовані фотовиставки. Крім того, у рамках заходів відбудеться соціально-інформаційна кампанія під назвою "STOP геноцид кримськотатарського народу" і телемарафон, присвячений Дню пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Також державні засоби масової інформації частину ефірів присвятять темі депортації та геноциду кримських татар і осіб інших національностей, у телеефірі буде презентовано документальний фільм "Киримоглу Боротьба одного народу". Тематичні заходи відбудуться також в загальноосвітніх, середньоспеціальних і вищих навчальних закладах України, зокрема студентам та учням буде продемонстровано фільм "Хайтарма" режисера Ахтема Сеїтаблаєва.

У нараді під головуванням міністра культури Є.Нищука взяли участь представники меджлісу кримськотатарського народу, Мінкультури, Міністерства закордонних справ України, Мінсоцполітики, Міністерства освіти і науки, Міністерства інформаційної політики, Міністерства інфраструктури, Київської міської державної адміністрації та Держкомтелерадіо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА