13:24 16.05.2016

Київський бронетанковий завод передав армії першу партію БТР-3Е1Д із двигунами Deutz

2 хв читати
Київський бронетанковий завод передав армії першу партію БТР-3Е1Д із двигунами Deutz

ДП "Київський бронетанковий завод" (КБТЗ), що входить до держконцерну "Укроборонпром", передав у армію першу партію БТР-3E1Д у складі 6 машин, оснащених двигунами германської Deutz, повідомляє в понеділок прес-служба держконцерну.

"Бронемашини оснащені чотиритактним 6-циліндровим дизельним двигуном з рідинним охолодженням Deutz BF6M1015CP і автоматичною трансмісією Allison типу 3200SP", - зазначено в повідомленні.

Подробиці переоснащення армійського парку бронетехніки держконцерн не озвучує.

БТР-3 - глибока модернізація БТР-80, розроблений ХКБМ ім.Морозова (Харків) за замовленням зарубіжного замовника на початку 2000-х у рамках міжнародної технологічної і промкооперації за участю ОАЕ, ФРН і США. Призначений для транспортування особового складу мотострілкових підрозділів і їх вогневої підтримки у бою. БТР використовується для оснащення підрозділів, здатних вести бойові дії в різних умовах, зокрема в умовах застосування супротивником зброї масового ураження.

За даними з відкритих джерел, в умовах військових дій на Донбасі, український ОПК забезпечив до початку 2015 року виробництво в Україні 90% компонентів і комплектуючих до БТР-3. З урахуванням досвіду бойових дій, до кінця 2015 року до конструкції БТР-3 було внесено близько 740 змін, що забезпечили підвищення бойової ефективності й технологічності виробництва БТР. Також розпочаті роботи із створення дослідного зразка БТР-3 з німецьким двигуном MAN.

У листопаді 2015 року на міжнародній оборонною Defense&Security - 2015 у Бангкоку (Таїланд) Україною підписана рамкова угода з Таїландом, що обумовлює плани сторін почати спільне виробництво БТР-3Е1 і запасних частин до них на території Таїланду.

На початку 2016 року "Укроборонпром" повідомив про досягнуті з Deutz AG домовленості на постачання в Україну на вигідних умовах партії двигунів Deutz BF 4M 1013 FC потужністю 190 к.с. для легкої бронетехніки. Згідно з повідомленням, закупленими двигунами планувалося оснастити не лише адаптовані під них ББМ "Дозор-Б", серійне виробництво яких налагоджене "Укроборонпромом" на Львівському бронетанковому заводі (ЛБТЗ), а й адаптувати під них БТР-3 і БТР-4Е, що оснащувалися раніше двигунами інших виробників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА