21:07 16.05.2016

Порошенко присвоїв Джамалі звання народної артистки України

3 хв читати
Порошенко присвоїв Джамалі звання народної артистки України

Президент України Петро Порошенко присвоїв звання "Народної артистки України" переможниці пісенного конкурсу "Євробачення 2016" співачці Джамалі.

"Це фантастична перемога. Ти зробила щасливими величезну кількість людей", - сказав глава держави, вручаючи артистці почесну нагороду під час зустрічі в понеділок увечері, повідомляє прес-служба президента.

Президент підкреслив, що перемога співачки в даний час має надзвичайне значення як для українського народу в цілому, так і для кримських татар зокрема. Адже тепер про трагічну історію кримськотатарського народу 72-річної давності і сьогоднішню анексію Криму та події в Україні знають і говорять не тільки дипломати, а й звичайні люди.

"Фактично на підтримку України піднявся весь світ і сьогодні приємно, що це не просто підтримка абстрактної України, а підтримка України і Криму, кримських татар. Твоя пісня, яка розповідає про історію твоєї бабусі, її маленької дочки, історії твого народу - це все так чіпляє за живе, що ти просто не можеш не підтримати, не проголосувати, не стати учасником великого процесу звільнення Криму ", - сказав П.Порошенко зазначивши, що також, разом з дружиною і сім'єю, дивився трансляцію фіналу і вболівав за Джамалу.

На переконання глави держави, все це буде сприяти більш швидкому поверненню українського суверенітету на півострів. "Можу сказати, що ти зробила величезний внесок в те, щоб зараз питання Криму було знову на перших шпальтах", - підкреслив П.Порошенко.

Президент також повідомив, що доручив Міністерству закордонних справ України поставити перед ЮНІСЕФ питання про присвоєння С.Джамаладіновой почесного звання посла доброї волі ЮНІСЕФ. "Я вважаю, що важко знайти більш гідної людини, ніж ти", - сказав П.Порошенко, звертаючись до Джамали.

"Це з одного боку буде пропагувати питання вирішення проблем дітей, питання міграції, а з іншого боку - нагадувати про те, що нам треба вирішувати і повертати Україні Крим, повертати домівку всьому кримськотатарському народу і особливо значимо, що це відбувається напередодні 72-ї річниці депортації, подій 1944 року. Все це дуже символічно ", - резюмував глава держави, ще раз вітаючи артистку з перемогою.

Джамала зі свого боку зазначила, що для неї надзвичайно приємно отримати нагороду і визнання. "Я написала цю пісню мабуть тому, що просто не могла мовчати, тому що дуже довго ця історія була покрита страшними образами вбік кримськотатарського народу, а тепер ще й українців. Мені хотілося сказати правду", - сказала співачка.

"Чому це спрацювало, чому так Європа відреагувала? Тому, що коли ти говориш правду - правдивим голосом і через справжню музику, це дійсно не має шансу бути не зрозумілим. Музика має надзвичайний вплив на людство".

"Коли я їхала, я завжди говорила - я хочу перемоги для України, саме для народу. Тому що ми заслуговуємо. У нас останнім часом було стільки страждань, мені хотілося принести якусь радість українським людям", - зазначила Джамала і додала, - "я завжди робила те, у що вірила".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА