14:53 17.05.2016

Київський завод розробив новітній кулеметно-гранатометний модуль для бойової техніки

2 хв читати
Київський завод розробив новітній кулеметно-гранатометний модуль для бойової техніки

Державне підприємство "Київський бронетанковий завод" презентував новий модуль для бойової техніки з інноваційною комп'ютерною системою управління вогнем, призначений для ураження живої сили, транспортних засобів, наземних об'єктів противника, та тих, що низько пересуваються.

"Українська армія постійно зміцнюється і модернізується! Київський бронетанковий завод презентував новий модуль для бойової техніки", - йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційній сторінці президента України Петра Порошенка у вівторок.

"Ми зробимо все, щоб у наших захисників було найсучасніше озброєння!", - запевнив глава держави.

Водночас, як інформує держкорпорація "Укроборонпром", ДП "Київський бронетанковий завод" розробив новітній кулеметно-гранатометний модуль для бойової техніки.

"На нього встановлена інноваційна комп'ютерна система керування вогнем "Каштан", розроблена київським "НВП "АТ-системи" і призначена для дистанційного керування зброєю з прицільними відеокамерами", - йдеться в повідомленні.

Особливістю системи "Каштан" є те, що вона будується на базі електроніки універсального захищеного комп'ютера і мікропроцесорів. Тут використані усі сучасні підходи до автоматизованих систем відеоконтролю, інтелектуальної обробки зображень та управління. До системи можна підключити відеокамери різного типу і різної кількості.

Можливості системи "Каштан" надають можливість здійснювати спостереження за метою вдень на відстані 1800-8000 м і 600-2000 м вночі. Вона виявляє цілі типу БМП на дальності 500-4000 м лише за 15 секунд.

"Кулеметно-гранатометний модуль призначений для ураження живої сили, транспортних засобів, наземних об'єктів та об'єктів, що пересуваються на незначній висоті. Він може встановлюватися як на колісні та гусеничні транспортні засоби, так і на стаціонарні об'єкти", - інформують в "Укроборонпромі".

Озброєння складається з 30-мм автоматичної гармати ЗТМ-1 або 2А72 з боєкомплектом 400 пострілів, спареного з гарматою кулемет КТ-7,62 або ПКТ з боєкомплектом 2тис. патронів, 30-мм автоматичного гранатомета АГ-17, 81-мм комплексу установки димових завіс 902В "Хмара". На вимогу замовника можна встановити ПТРК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА