17:22 17.05.2016

Порошенко: Пісня Джамали "1944" спершу називалася "Крим наш"

1 хв читати
Порошенко: Пісня Джамали "1944" спершу називалася "Крим наш"

Президент України Петро Порошенко повідомив, що спершу пісня співачки Джамали "1944", з якою вона перемогла на Євробаченні-2016, називалася "Крим наш".

"Я думаю, що не випадково вона змінила назву пісні, яка спершу кримськотатарською мовою називалася "Крим наш", на "1944", - сказав глава держави у вівторок, відкриваючи виставку "Золото нації. Наближення" в Адміністрації президента.

Він зазначив, що завдяки зміні назви багато людей було шоковано, коли дізналися, що відбувалося в 1944 році з кримськотатарським народом.

П.Порошенко нагадав, що присвоїв Джамалі звання Народної артистки України. Він також відзначив харизму і емоції співачки у виконанні цієї пісні.

Як повідомлялося, українська співачка Джамала (Jamala) з піснею "1944" перемогла у фіналі пісенного конкурсу "Євробачення-2016", який проходив у суботу в Стокгольмі (Швеція). За результатами голосування національних журі країн-учасниць Євробачення- 2016 і смс-голосування глядачів Джамала набрала 534 бали.

За правилами конкурсу, наступне "Євробачення" має відбутися в країні, виконавець якої переміг у попередньому. Таким чином, конкурс "Євробачення-2017" відбудеться в Україні.

Мери чотирьох обласних центрів України (Київ, Одеса, Дніпропетровськ і Львів) висловили бажання прийняти у своїх містах Євробачення-2017.

П.Порошенко присвоїв співачці Джамалі (Сусанні Джамаладиновій) звання "Народна артистка України". Крім того, він доручив Міністерству закордонних справ України поставити перед ЮНІСЕФ питання присвоєння С.Джамаладиновій почесного звання посла доброї волі ЮНІСЕФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА