15:14 18.05.2016

СЕТАМ реалізувала за останні півроку майно на 661 млн грн

2 хв читати

Державне підприємство (ДП) "Система електронних торгів заарештованим майном" (СЕТАМ) за листопад 2015 – квітень 2016 реалізувало активів на суму близько 661 млн грн, а кількість проданих лотів сягла 8,4 тис. одиниць.

Як повідомив в.о. директора ДП "СЕТАМ" Віктор Вишньов під час зустрічі з представниками ЗМІ в середу, за перший квартал 2016 року підприємство сплатило 200 тис. грн податків, що відповідає показнику за увесь 2015 рік.

Крім того, згідно інформації ДП, впродовж листопада 2015 - квітня 2016 року прийняті 88 тис. заявок на участь в торгах, зареєстровані 23,7 тис. учасників торгів. 55% лотів продано за ціною вище за стартову, зокрема, найбільше зростання ціни порівняно із стартовою становило п'ять разів. Середній приріст ціни в категорії "нерухомість" становив 55%, "транспорт" - 36%. Ціна найдорожчого лоту - 13,6 млн грн.

За словами В.Вишньова, взяти участь у торгах може будь-хто.

"Все доволі просто, система прозора. Досить зареєструватися на сайті СЕТАМ, уважно вивчити порядок проведення торгів, обов'язково вказати банківський рахунок і правильні дані", - роз'яснив В.Вишньов.

За його словами, серед останніх нововведень системи он-лайн торгів - це скасування обов'язкового електронного підпису, спрощення процедури участі в торгах за лотами вартістю до 5 тис. грн, зокрема, скасовано гарантований внесок для таких торгів.

За даними СЕТАМ, нині ДП має 22 філії в усіх регіонах України, в яких працюють близько 150 осіб.

Як повідомлялося, СЕТАМ запрацювала в експериментальному режимі з 1 травня 2014 року в деяких областях, з серпня того ж року експеримент був розширений на територію усієї України. Розпорядженням №212-р від 11 березня 2015 року Кабінет Міністрів за результатами проведеного експерименту ввів продаж заарештованого майна на електронних торгах на постійній основі по всій території України.

Головною метою ДП "СЕТАМ" є реалізація держполітики у сфері організації примусового виконання рішень судів та інших органів або посадовців.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА