15:59 18.05.2016

Крохмальна фабрика у Німеччині належить заступнику гендиректора Roshen Зайцеву, її передано в управління "Інтерстарч Україна"

3 хв читати
Крохмальна фабрика у Німеччині належить заступнику гендиректора Roshen Зайцеву, її передано в управління "Інтерстарч Україна"

Купівлю у 2011 році активу німецької компанії Food Retail and Production у Німеччині - сучасної фабрики з виробництва пшеничного крохмалю в Європі поблизу Ельстерауе неподалік м. Цайц – здійснила компанія Сергія Зайцева, який працює на посаді заступника генерального директора з розвитку кондитерської корпорації Roshen, власника 0,5% її акцій, наразі актив - в управлінні компанії "Інтерстарч Україна".

"У 2011 році моя компанія купила на аукціоні актив за EUR30 млн (зокрема з урахуванням кредитних коштів). В цей актив попередні власники інвестували понад EUR60 млн. Я думав доінвестувати в основні засоби (обладнання) ще EUR5-6 млн і, надавши компанії обігові кошти ще на EUR6 млн, вийти на проектну потужність і перепродати за вищою ціною як працюючий бізнес протягом року", - повідомив він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

С. Зайцев уточнив, що спочатку співінвестором в цій угоді мала бути компанія "Інтрекорн", що належить мажоритарному власнику Roshen Петру Порошенку.

"Він навіть їздив до Німеччини, дивився на завод, але в останній момент відмовився, бо вирішив, що проект ризикований, і запропонував викупити у мене цей актив у разі успішного turn-around за ринковим мультиплікатором. Ми навіть оформили з ним п'ятирічний опціон", – розповів заступник гендиректора Roshen, який в корпорації відповідає за закупівлі сировини, а також через власні компанії веде самостійний бізнес на міжнародних товарних ринках.

Він зазначив, що початкові розрахунки щодо купленого активу не виправдалися.

"Окрім непередбачених операційних питань, ринок пішов проти мене: ціна на пшеницю різко пішла вгору, а крохмаль залишився на колишніх рівнях. Ставка на наявний менеджмент провалилася, довелося підписати договір на управління з Інтерстарч Україна", – пояснив С. Зайцев.

Описуючи свої функції Roshen, він уточнив, що під час створення корпорації відмовився бути її співзасновником, але пристав на пропозицію займатися закупівлями сировини, оскільки мав досвід і контакти в індустрії. "Я погодився прийняти пропозицію з однією умовою: продовжую паралельно займатися власними проектами, а якщо здасться, що я недостатньо приділяю часу Roshen, ми тиснемо один одному руку і кожен йде своїм шляхом. Якщо я все ще Roshen, значить, впораюся", – сказав заступник генерального директора.

Він уточнив, що у власному бізнесі торгує ф'ючерсами та опціонами, а в певний момент почав розглядати альтернативи: торгівлю акціями і облігаціями, кредитування, чартерні авіаперевезення.

Згідно з інформацією на сайті Interstarch GmbH, сировиною для виробництва продукції є пшениця, що вирощується в центральній частині Німеччини. Потужності підприємства із переробки становлять 120 тис. тонн пшениці на рік, що надає можливість виробляти 10 тис. тонн пшеничного глютену, 60 тис. тонн пшеничного крохмалю і 50 тис. тонн кормів під торговою маркою "Крохмаль". На підприємстві зайнято до 100 осіб.

Interstarch продає продукти компанії "Інтерстарч Україна", яка постачає нативний кукурудзяний крохмаль, глюкозний, глюкозно-фруктозний, мальтозний сиропи до України, країн Європи, Близького Сходу, СНД і США.

Згідно з даними держреєстру, власником ТОВ "Інтерстарч Україна" є ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Прайм Ессетс Кепітал", власником якого є президент України П. Порошенко.

Чистий дохід "Інтерстарч Україна" в 2014 році зріс на 35,5% – до 1300,6 млн грн, чистий збиток становив 480,4 млн грн проти 0,4 млн грн роком раніше.

За перше півріччя 2015 року компанія отримала 241,1 млн грн чистого збитку за виторгу 855,1 млн грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА