14:21 20.05.2016

Томбінський заявляє, що не знає нічого про відстрочення введення безвізового режиму з ЄС для українців

1 хв читати
Томбінський заявляє, що не знає нічого про відстрочення введення безвізового режиму з ЄС для українців

Посол ЄС в Україні Ян Томбінські заявляє, що йому нічого не відомо про нібито відстрочення введення європейською стороною безвізового режиму для громадян України з біометричними паспортами.

На запитання, що він знає щось щодо того, що країни ЄС нібито розглядають питання про відстрочку безвізового режиму, він відповів: "Мені нічого не відомо про це".

"Я почув сьогодні, що був якийсь коментар пана посла Кучинського (український дипломат у ранзі надзвичайного і повноважного посла Валерій Кучинський - ІФ), але у мене не було можливості, щоб це якимось чином з'ясувати... Я про це нічого не чув, до нашої інституції це не дійшло", - додав Я. Томбінський під час прес-брифінгу щодо підписання угоди про спільну програму підтримки "EU4Business".

За його словами, навпаки, ЄС найближчим часом має намір провести внутрішні обговорення, "щоб змінити регламент ЄС і надати українцям, у яких є біометричні документи на руках, можливість безвізового режиму". "Адже ми розуміємо, що з української сторони все було виконано", - наголосив посол ЄС.

На уточнювальне запитання, чи все йде за планом у процесі надання Україні безвізового режиму з боку ЄС, Я. Томбінський відповів: "Не маю ніякої іншої інформації, на підставі якої я міг би сказати, що там є якась затримка. Але потрібно це все-таки уточнити".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА