15:20 20.05.2016

НБУ погодив Болату Назарбаєву придбання Євробанку

2 хв читати
НБУ погодив Болату Назарбаєву придбання Євробанку

Національний банк України (НБУ) погодив Болату Назарбаєву, ім'я і прізвище якого збігаються з іменем і прізвищем брата президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, купівлю 50% Євробанку (Київ), повідомляється на веб-сайті регулятора.

Відповідне рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків прийняв 18 травня.

Як наголошується в повідомленні, Б. Назарбаєв має намір придбати акції банку, які опосередковано через ТОВ "Консалтингова фірма "Фінанс аналіт сервіс" належать Олександру Адаричу, у результаті чого він вийде зі складу власників банку.

Крім того, наразі на розгляді НБУ перебуває пакет документів про придбання фізособою – гаржданином Казахстану решти акцій Євробанку. Рішення з цього питання наразі ще не ухвалено.

За даними НБУ, на 20 травня 50% акцій банку належить компанії ТОВ "Консалтингова фірма "Фінанс аналіт сервіс", кінцевим власником якої є Олександр Адарич, інші 50% банку опосередковано через ТОВ "Консалтингова фірма "Маркетингові технології" належать Вадиму Пушкарьову.

Як повідомлялося, на початку травня Б. Назарбаєв повідомив про намір придбати 63,335 млн акцій, що станвить 50% від зареєстрованого статутного капіталу українського банку.

Крім того, згідно з оголошенням в офіційному виданні НКЦПФР, купити 50% акцій Євробанку має намір Гульміра Сарсембаєва.

Раніше повідомлялося, що власник і голова правління Банку (Київ), а також акціонер Євробанку Олександр Адарич в березні поточного року заявляв про плани консолідувати свої банківські активи, об'єднавши обидва банку, а також залучити іноземного інвестора.

Євробанк " засновано у 2005 році. Згідно з даними Нацбанку України, за розміром загальних активів на 1 жовтня 2015 року Євробанк посідав 57-е місце (1,634 млрд грн) серед 123 банків країни.

Брат президента Казахстану Б. Назарбаєв у 2014 році став власником 7,83% акцій казахстанського банку RBK. Великими акціонерами цього банку, згідно з інформацією на її сайті, є ТОВ "Дирекція з управління майном "Фонд-Інвест", єдиним засновником якого виступає приватний фонд "Фонд першого президента Республіки Казахстан – лідера нації", і керівник групи казахстанських виробничих підприємств і гірничодобувних компаній SBS Group Фарід Люхудзяєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА