20:25 20.05.2016

Порошенко на РНБО наголосив на необхідності вирівняти грошове забезпечення прикордонників і військовослужбовців ЗСУ

2 хв читати
Порошенко на РНБО наголосив на необхідності вирівняти грошове забезпечення прикордонників і військовослужбовців ЗСУ

Київ. 20 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Президент України Петро Порошенко наголосив на необхідності вирівнювання грошового забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби з тими, хто служить у рядах Збройних сил України, Національної гвардії та в інших силових відомствах.

"Ми маємо прийняти негайне рішення про внесення змін до державного бюджету України і гарантувати підвищення грошового забезпечення Державної прикордонної служби", - сказав глава держави під час засідання Ради національної безпеки і оборони України, повідомляє прес-служба президента в п'ятницю.

"Неприпустимо, коли у нас військовослужбовці різних відомств фінансуються по-різному, коли у нас солдат у Збройних силах, в Національній гвардії отримує 7 тис. грн, а прикордонник отримує 4-4,5 тис. грн, категорично неприйнятно", - наголосив П.Порошенко.

Президент підкреслив, що військовослужбовці Держприкордонслужби нарівні з бійцями ЗСУ і Нацгвардії несуть службу в зоні проведення АТО, так само виконуючи функції оборони держави.

Глава держави запропонував включити це питання до кінцевого рішення сьогоднішнього засідання РНБО, а також звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і спікера Верховної Ради Андрія Парубія з пропозицією про підтримку вирішення цього питання і забезпечення вирівнювання грошового забезпечення.

Відповідний законопроект має бути внесений президентом на розгляд парламенту як першочерговий. "Прошу визначити цей проект як невідкладний від мого імені. Ми повинні вирішити питання прикордонників найближчим часом", - сказав П.Порошенко.

Президент також відзначив необхідність подальшого посилення контрактної складової у Збройних силах, збереження та індексації грошового забезпечення. В той же час, необхідно звернути увагу на питання першочергового комплектування бойових частин і необхідність збільшення професійної диференціації у визначенні рівня фінансування військовослужбовців. Грошове забезпечення професійних категорій військовослужбовців і тих, хто уперше пришов на контракт, має відповідати рівню знань і досвіду. Сім тисяч гривень заробітна плата контрактника - це значне досягнення. Проте на сьогодні не є прийнятним, коли різниця в грошовому забезпеченні солдата-контрактника, який тільки почав службу, і старшини бригади, який 20 років віддав Батьківщині і несе величезну відповідальність за організацію бойового забезпечення, становить 1,5-2 тис. грн, заявив глава держави.

"Слід створювати належну мотивацію і для підвищення власної кваліфікації і для того, щоб окрім моральних стимулів були ефективні матеріальні стимули для забезпечення служби в зоні проведення АТО і на лінії зіткнення", - додав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА