13:02 23.05.2016

Голова "Нафтогазу України" виступає за диференціацію ренти для "Укрнафти" залежно від світових цін на нафту

2 хв читати
Голова "Нафтогазу України" виступає за диференціацію ренти для "Укрнафти" залежно від світових цін на нафту

Голова Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Андрій Коболєв виступає за введення плану санації для ПАТ "Укрнафта", одним із ключових елементів якого має стати диференціація ренти, що стягується з цієї компанії, залежно від світових цін на нафту, сказав він в інтерв'ю виданню DT.UA.

"Нещодавно Верховна Рада знизила рівень ренти для газодобувних компаній. Але для нафтодобувних компаній рента залишилася на попередньому рівні, який було встановлено ще при цінах на нафту понад $100. Ми вважаємо такий рівень ренти невиправданим при нинішніх цінах на нафту", - наводить видання його слова.

На думку голови "Нафтогазу України", ще одним важливим моментом плану санації для "Укрнафти" є відмова Державної фіскальної служби від нарахування пені і штрафів на борги компанії.

"Компанія з таким боргом (податковим боргом в обсязі близько 11 млрд грн – ІФ), із такою ставкою пені і штрафів, які зараз нараховуються при цінах на нафту близько $40, за попередніми розрахунками, зможе обслуговувати борг, але не зможе його гасити. Це неприйнятно. Тому для компанії процес санації – це можливість, якщо з цією позицією погодиться податкова інспекція як головний кредитор, зупинити нарахування пені і штрафів", – вважає А.Коболєв.

Як він зазначив в інтерв'ю DT.UA, план санації "Укрнафти" має передбачати і стягнення боргів із дебіторів.

"План передбачає дії зі стягнення всіх боргів, які об'єкту санації винні дебітори. У цьому процесі, як ми припускаємо, міноритарні акціонери природно наполягатимуть на неврегульованому питанні газу між "Укрнафтою" і "Нафтогазом". Ми, зі свого боку, наполягатимемо на питаннях, пов'язаних із поверненням дебіторської заборгованості структурами, які працюють з "Укрнафтою", хоч би кому вони належали", - резюмував голова НАК.

Як повідомлялося, засідання наглядової ради "Укрнафти" з питань санації перенесено на 24 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА