13:11 23.05.2016

Арку Дружби народів у Києві зносити не планують

2 хв читати
Арку Дружби народів у Києві зносити не планують

Арку Дружби народів у Києві зносити не планують, але скульптурну композицію під аркою можуть демонтувати і відправити до музею, повідомила прес-секретар міністра культури Юлія Даценко.

"Хочемо дещо пояснити, аби уникнути додаткових питань і гучних заголовків у ЗМІ. Отож, Арку дружби народів наразі ніхто не збирається ламати. Ця тема потребує широкого громадського обговорення", - написала Ю.Даценко на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, скульптурна композиція Арки дружби народів поділяється на монумент під аркою та саму конструкцію арки.

"Зараз очевидно, що саме цей пам'ятник чудово виглядатиме як приклад соціалістичного мистецтва в потенційному Музеї тоталітарних режимів (які є по всій Європі), саму ж арку ніхто не чіпає", - уточнила Ю.Даценко.

На місце монумента під аркою, за її словами, розглядається проект Захи Хадід - "Будинок музики", а також ще низка проектів. "Були висловлювання, щоб на виконання указу президента про вшанування подвигу Героїв АТО монумент їм розмістити десь у центральній частині міста, і були люди, які приводили до прикладу місце біля арки", - повідомила вона.

"Про будь-які думки та дії в цьому напрямі ми обов'язково широко інформуватимемо та залучатимемо до ґрунтовної дискусії", - сказала Ю.Даценко.

Як повідомлялося, 20 травня міністр культури України Євген Нищук заявив, що монумент воїнам АТО може з'явитися в центрі Києва замість пам'ятника, присвяченого українсько-російському возз'єднанню, - Арки дружби народів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА