14:27 24.05.2016

Савченко може бути передано Україні наприкінці травня або на початку червня

1 хв читати
Савченко може бути передано Україні наприкінці травня або на початку червня

Утримувана в РФ народний депутат України Надія Савченко може повернутися на батьківщину в результаті обміну наприкінці травня або на початку червня поточного року, допускає її захисник Ілля Новіков.

"Хороший знак полягає в тому, що сторона захисту не стала подавати апеляцію на вирок, який затягнув би ці терміни, посунув би раніше досягнуті домовленості. Оскільки цього не сталося, це означає, що ми перебуваємо в рамках тих самих домовленостей, які були, а вони припускають, що в найкоротші терміни, яких можливо досягти при проходженні документів, обмін відбудеться. До кінця травня або на початку червня - я зараз точно сказати не можу, але завжди можна сподіватися на краще", - сказав він в ефірі телеканалу "112" у вівторок.

При цьому адвокат зазначив, що заявлені президентом України Петром Порошенком терміни звільнення Н.Савченко до кінця поточного місяця є оптимістичними. "До кінця травня - це дуже оптимістично", - сказав І.Новіков.

Він зазначив, що лише після набуття чинності вироком стосовно Н.Савченко "почалося якесь розуміння, на які часові інтервали ми можемо розраховувати", і реалізація домовленостей про звільнення Н.Савченко вже відбувається. "Питання в тому, буде це (звільнення Н.Савченко - ІФ) на день раніше чи на день пізніше, мені здається, це досить другорядне порівняно з тим, що вже було", - сказав І.Новіков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА