16:28 24.05.2016

Україна забезпечила поставку третьої партії нових ОБТ "Оплот" до Таїланду

2 хв читати
Україна забезпечила поставку третьої партії нових ОБТ "Оплот" до Таїланду

Україна забезпечила поставку до Таїланду третьої партії нових основних бойових танків (ОБТ) "Оплот" у складі 10 машин, побудованих на потужностях ДП Завод ім. Малишева" (Харків) у рамках укладеного в 2011 році контракту обсягом понад $200 млн.

Згідно з повідомленням у тайських соцмережах, третя партія "Оплотів" прибула на днях з України морем на військово-морську базу "Саттахіп".

За даними агентства "Інтерфакс-Україна" в оборонному секторі, партія бронетехніки була відвантажена тайському замовнику в грудні 2015 року. Постачання чергової партії "Оплотів" до Таїланду в рамках контракту заплановане на 2016 рік.

Як зазначив співрозмовник агентства, українська сторона планує завершити виконання тайського контракту в повному обсязі до кінця 2016 року. "Постачання замовнику ще 29 машин, згідно з контрактом, заплановано забезпечити також у цьому році, за умови отримання необхідних погоджень військового відомства ", - сказало джерело.

Створений ХКБМ ім Морозова на замовлення Міноборони України танк БМ "Оплот" прийнятий на озброєння ЗСУ в травні 2009 року, в українську армію поставлені перші два танки. Контракт обсягом понад $200 млн на поставку до Таїланду 49 українських танків БМ "Оплот" нового покоління укладено в 2011 році, у квітні 2012 року ДП "Завод ім. Малишева" розпочав реалізацію контракту. Обсяг витрат на освоєння серійного виробництва ОБТ "Оплот", за даними заводу, становив $30 млн. Перші п'ять машин були відвантажені тайському замовнику на початку 2014 року.

В умовах російської агресії в 2014 році Україна вимушено припинила низку експортних контрактів на поставку основної військової техніки, що відвантажувалася до зони бойових дій на Донбасі. Поставки за припиненими контрактами відновлені в 2015-2016 роках за рахунок планового нарощування виробничих потужностей підприємств держконцерну "Укроборонпром". Поставки нових ОБТ "Оплот" у Таїланд відновлені навесні 2015 року: замовнику було відвантажено ще п'ять машин.

За оцінками експертів, ОБТ "Оплот" має один із найвищих коефіцієнтів технологічної складності серед нових бойових машин у світі - 80%. Танк оснащений, зокрема, сучасними системами захисту зв'язку і управління озброєнням, зокрема активною системою протидії високоточній зброї, приладами нічного бачення, дистанційно-керованим кулеметом.

З 2010 року Україна також забезпечує постачання Таїланду БТР-3E1 в рамках укладених в 2006-му і в 2011 рр .. контрактів загальним обсягом близько $270 млн на поставку до 2015 року 233 од. БТР-3Е1. Заключна партія бронетехніки укладеного в 2011 році контракту у складі 11 од. БТР 3E1 поставлена тайського замовнику в березні 2016 року.

У рамках міжнародної оборонної виставки Defense & Security-2015 в Бангкоку в листопаді 2015 року українська і тайська сторони підписали рамкову угоду про організацію в Таїланді великовузлового складання українських БТР-3Е1 і його модифікацій

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ просить українців у Великодні свята обмежити відвідування масових заходів і не піддаватися на провокації

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА