12:07 25.05.2016

Сьогодні Порошенко помилує російських спецназівців, і їх обміняють на Савченко, допускає адвокат Соколовська

2 хв читати

У середу президент України Петро Порошенко прийме рішення про помилування бійців ГРУ Генштабу ЗС РФ Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова, і висока ймовірність того, що до кінця дня відбудеться їх обмін на засудженого в РФ українського військовослужбовця і нардепа Надію Савченко, повідомила з посиланням на власні джерела адвокат Є.Єрофєєва Оксана Соколовська.

"За наявною у мене неофіційною інформацією, сьогодні буде помилування та обмін", - сказала О.Соколовська в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Раніше в середу адвокат О.Александрова Валентин Рибін повідомив агентству, що П.Порошенку було подано клопотання про помилування російських спецназівців.

Водночас інформовані джерела повідомили "Інтерфаксу", що літак президента України найближчими годинами приземлиться в аеропорту Ростова-на-Дону, де його очікує Н.Савченко. "Найближчим часом президентський борт із росіянами Євгеном Єрофєєвим і Олександром Александровим прилетить із Києва до Ростова-на-Дону, куди вже доставлено українку Надію Савченко", - сказав співрозмовник агентства й зазначив, що там же, в аеропорту буде здійснено обмін.

Як розповіло інше джерело "Інтерфаксу", передачу Н.Савченко українській стороні буде здійснено на підставі договору між двома державами про видачу осіб для подальшого відбування покарання. "У Ростові-на-Дону вже перебувають представники російських правоохоронних органів, які супроводжують Савченко. За двосторонньою домовленістю, українська влада там же передасть двох росіян, затриманих в Україні", - зазначив співрозмовник агентства.

Водночас джерело, обізнане з ходом переговорів щодо обміну Н.Савченко на російських спецназівців, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що українка може прибути до Києва в середу в другій половині дня. Водночас агентство наразі не має офіційного підтвердження цієї інформації.

Адвокат Н.Савченко Микола Полозов сказав "Інтерфаксу", що захисту засудженої в РФ українки не повідомлено про те, що в найближчі години може відбутися її обмін на російських громадян. "Мені нічого про це невідомо. Моєму колезі Марку Фейгіну також. Думаю, вам краще звернутися до офіційних представників держави", - сказав він.

Окрім цього, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив "Інтерфаксу", що в Кремлі не мають інформації щодо прильоту до Ростова-на-Дону літака українського президента для обміну Н.Савченко на двох росіян, засуджених в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА