14:30 25.05.2016

Луценко анонсував несподівані призначення на ключові посади в Генпрокуратурі

2 хв читати
Луценко анонсував несподівані призначення на ключові посади в Генпрокуратурі

Генеральний прокурор України Юрій Луценко на зустрічі з блогерами анонсував несподівані призначення на ключові посади в Генпрокуратурі.

"Сьогодні зустрічалися з Юрієм Віталійовичем Луценком. Розмова вийшла дуже хороша. Були моменти, які мені сподобалися, а були і такі, які не сподобалися. Подобається, що у Луценка є чітке бачення, чого він хоче добитися від системи, тобто стратегічні цілі. Дуже подобається, що він має намір прибрати багатьох осіб із системи, які дратують суспільство. Подобається, що хоче привести в систему нових осіб. А найбільше позитивне, що Луценко розуміє, що у нього останній шанс щось змінити в Генпрокуратурі. Добре, що невдовзі все ж буде створено Генеральну інспекцію за тією моделлю, яку пропонували американці", - написав колишній прес-аташе посольства Грузії в Україні, журналіст Бачо Корчілава на сторінці у Facebook у середу.

Він повідомив, що у Ю.Луценко багато планів щодо змін до законодавства.

Б.Корчілава також натякнув, що новий генпрокурор звільнив прокурора Генеральної прокуратури України Владислава Куценка. "Ну, а приємний бонус для мене особисто був, що хлопчик у персиковому пальті більше в Генпрокуратурі вже точно не працює. Думаю, усі зрозуміли про кого це я", - написав колишній прес-аташе посольства Грузії в Україні.

У свою чергу блогер Карл Волох на своїй сторінці у Facebook за підсумками зустрічі з Ю.Луценком повідомив, що "найближчими днями стануть відомі дуже несподівані прізвища на деякі ключові посади в Генпрокуратурі".

Також, за його словами, "найбільшим ударом" для нового генерального прокурора України стало ознайомлення зі станом слідства у найбільш резонансних справах. "Нерідко там банально порожньо. Тобто, втрачені докази, обірвані ланцюжки, що ведуть до накрадених мільярдів. І немає ніяких гарантій, що це вдасться відновити", - зазначив К.Волох.

Він також прогнозує, що незабаром в інформаційному просторі з'явиться багато критики на адресу Ю.Луценка щодо "нефахових", "необдуманих" та інших "не" дій нового прокурора, втрати ним "найбільш кваліфікованих працівників".

У свою чергу журналіст Юрій Бутусов повідомив, що на зустрічі у генерального прокурора Ю.Луценка обговорювалася також справа Юрія Іванющенка. "Генпрокурор підтвердив, що ордер Інтерполу на затримання Іванющенка дійсно скасовано. Але зазначив, що арешт на майно ще зберігається. Про деталі розповідати не буду", - написав Ю.Бутусов на сторінці у Facebook у середу, зазначивши, що "генпрокурор уже непогано орієнтується в цій справі", але зайвий розголос деталей не піде на користь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА