15:15 25.05.2016

Глава ДКАУ: Сьогодні ми спільно із США шукаємо нових варіантів технологічної та промкооперації в космічній галузі

2 хв читати
Глава ДКАУ: Сьогодні ми спільно із США шукаємо нових варіантів технологічної та промкооперації в космічній галузі

Україна та США ведуть діалог про якісно нове наповнення двосторонньої співпраці в космічній галузі та спільно шукають нових варіантів технологічної і промислової кооперації в космічному секторі, заявив в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" глава Державного космічного агентства України (ДКАУ) Любомир Сабадош.

Обговорення нових можливостей реалізації потенціалу двостороннього партнерства, повідомив співрозмовник агентства, буде продовжено під час його робочого візиту цього тижня в США й участі в першому засіданні українсько-американської робочої групи з питань співпраці в космічній галузі.

"На порядку першого засідання широке коло питань. По-перше, це поглиблення співпраці між підприємствами української ракетно-космічної галузі та американськими Orbital ATK і Boeing. Ідеться про розширення партнерства за програмою РН Antares, а також про можливості двосторонньої кооперації по РН" Зеніт ", можливо, в новій модернізованій версії, - зазначив Л.Сабадош.

За його словами, пропозиції української сторони з цієї тематики зацікавили американців, тривають переговори, є потенційний інвестор.

"Раніше багато компонентів для" Зеніту "закуповувалися у РФ, сьогодні є можливість змінити кооперацію, враховуючи, що генеральний розробник РН "Зеніт" перебуває в Україні", - зазначив Л.Сабадош.

Як повідомив глава ДКАУ, на порядку обговорення також кооперація в програмі створення нового рідинного ракетного двигуна для американської РН, який може бути використаний на першому місці нового варіанта РН "Зеніт".

"Упевнений, що ми можемо дати ринку якісний виріб у заплановані терміни, і що важливо - за найбільш вигідною ціною", - сказав він, наголосивши, "співпраця з РН Antares стала нашим першим і найпростішим кроком у двосторонній промкооперації, сьогодні ми спільно шукаємо нових варіантів співпраці ".

Як зазначив Л.Сабадош, крім того планується обговорити з американською стороною потенціал партнерства у сфері технологій з боротьби з т.зв. космічним сміттям.

"Сьогодні це тема світового порядку: нижній космос переповнений відходами космічної діяльності, це в тому числі, фрагменти супутників, ракет, які створюють численні загрози для робочих супутників", - конкретизував він проблему.

"Ця проблема має не лише екологічний, а й економічний характер: виведення космічних засобів на вищі орбіти потребуватиме додаткових витрат в організації пуску", - вважає глава ДКАУ.

Л.Сабадош висловив переконання, що Україна може стати лідером цього перспективного напрямку партнерства, і, запевнив він, "результат не забариться".

Ексклюзивне інтерв'ю голови ДКАУ Л.Сабадоша агентству "Інтерфакс-Україна" в повному вигляді буде розміщено у відкритому доступі на головній сторінці сайту агентства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 46 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина поранена

ВИБУХ У ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

За добу відбулося 77 бойових зіткнень, 7 - ще тривають, найгарячішим залишається покровський напрямок

110 ОМБ ім. М.Безручка: Збито черговий ворожий СУ-25

Нова зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 травня

У Москви немає шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію

У Києві відкрили пам'ятний камінь на місці майбутнього меморіалу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА