11:06 26.05.2016

Голова ДКАУ: Конкурс на посаду гендиректора ДКБ "Південне" МЕРТ проведе найближчим часом

2 хв читати
Голова ДКАУ: Конкурс на посаду гендиректора ДКБ "Південне" МЕРТ проведе найближчим часом

Голова Державного космічного агентства України (ДКАУ) Любомир Сабадош очікує, що відкритий кадровий конкурс на посаду гендиректора ДП "КБ Південне ім. Янгеля" (КБП, Дніпропетровськ) проведе Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) вже найближчим часом.

"Наразі триває підготовка відкритого кадрового конкурсу на посаду гендиректора КБП, зважаючи на стратегічне значення цього підприємства для економіки і для нацбезпеки держави. Проводить конкурс МЕРТ. Вже сформовані конкурсні вимоги і найближчим часом конкурс буде проведено", - сказав голова ДКАУ в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Певна відстрочка (термінів конкурсу - ІФ), швидше за все, пов'язана з новою процедурою проведення конкурсу", - висловив він припущення, зазначивши, що раніше кадрові конкурси проводилися в стінах ДКАУ.

Уточнюючи на прохання агентства ситуацію навколо резонансного кадрового рішення ДКАУ щодо зміни керівника одного з флагманів галузі - ДП КБ "Південне", глава космічного відомства дав зрозуміти, що це рішення пов'язано з висновками проведеної за дорученням прем'єр-міністра (на той момент прем'єра Арсенія Яценюка - ІФ) перевірки виконання двох головних стратегічних галузевих проектів: створення РКК "Циклон-4" на космодромі Алкантара у Бразилії, а також створення першого національного супутника зв'язку "Либідь".

"Проведена перевірка виявила де-факто проблему: "гроші витрачені, продукції немає". Питання: хто відповідальний? В актах перевіряльних органів є чіткі висновки", - сказав Л. Сабадош, помітивши також, що "належні висновки з цього питання в повному обсязі галузевими госуправленцами зроблені не були".

Голова ДКАУ також зазначив, що на посаду в. о. гендиректора КБП призначена людина не "з вулиці", а з галузі. "І у нього будуть всі необхідні повноваження переглянути деякі кадрові питання, рішення що "перейшли у спадок" інструментів: фінансів, виробничої програми, соціальної сфери. Його основне завдання - підвищити ефективність роботи КБП", - сказав Л. Сабадош, констатувавши: "Кількість не завжди впливає на якість: 5 тис. чоловік трудового колективу працюють, працюють, працюють, але в України сьогодні, на жаль, немає на орбіті жодного супутника".

Ексклюзивне інтерв'ю голови ДКАУ Л. Сабадоша агентству "Інтерфакс-Україна" у повному вигляді буде розміщено у відкритому доступі на головній сторінці сайта агентства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА