13:23 26.05.2016

Порошенку слід піти у відставку через офшорний скандал – опитування КМІС

2 хв читати
Порошенку слід піти у відставку через офшорний скандал – опитування КМІС

Більшість жителів України вважають, що президент України Петро Порошенко має подати у відставку через історію з офшорами, про що свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) на замовлення клієнта.

Згідно з оприлюдненими на сайті КМІС даними, на питання "У засобах масової інформації обговорюється інформація про наявність у власності президента України Петра Порошенка компаній, зареєстрованих за кордоном у так званих "офшорних зонах". На вашу думку, чи повинен, чи не повинен у зв'язку з цим П. Порошенко піти у відставку?" 48,6% респондентів відповіли "безумовно, повинен", 17,5% - "швидше повинен".

Варіант "швидше не повинен" вибрали 9,3% респондентів, "безумовно не повинен" - 6,3%. Ще 18,3% опитаних не визначилися зі своєю думкою.

Опитування КМІС на замовлення клієнта проводилося з 13 до 18 травня, воно присвячене громадській думці щодо недавніх дій президента, призначення генерального прокурора України, ситуації навколо "офшорного скандалу", а також лідерства в рейтингу на поточний момент. Методом особистого інтерв'ю опитано 2039 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (окрім Криму) з 4-ступінчастою стохастичною вибіркою із квотним відбором на останньому щаблі, що репрезентативна для населення України старше 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, контрольованій українською владою.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА