18:47 26.05.2016

В Україні створено інформаційну карту ЗМІ Донецької області

2 хв читати

Інформаційну карту Донецької області, яка відображає поширеність засобів масової інформації та комунікації в регіоні, презентовано на прес-конференції в Києві в четвер.

Інтерактивна карта, розміщена на однойменному інтернет-ресурсі, містить інформацію про поширеність телебачення, радіо, друкованих та інтернет-ЗМІ як на підконтрольній Україні території, так і на окупованій частині Донбасу.

Онлайн-ресурс "Інформаційна карта Донецької області" розроблений аналітичним центром "Фабрика думки "Донбас", який є частиною Донецької облорганізації Комітету виборців України.

За інформацією авторів проекту, інтернет-ресурс відображає дані про зону мовлення та місця розташування ретрансляторів 14 українських загальнонаціональних, 14 місцевих, 23 російських телеканалів, 4 регіональних каналів, що здійснюють мовлення на непідконтрольній території області.

Керівник "Фабрики думки "Донбас" Дмитро Ткаченко зазначив: "Окупаційний режим сформував монополію на правду на окупованих територіях... Ми вважаємо, що донецьку телерадіовежу має бути ліквідовано. Має бути знищено їх монополію на правду. Люди мають отримати можливість альтернативного доступу до інформації".

Автори проекту зазначають, що потужність донецького ретранслятора дозволяє передавати у форматі Т2 сигнал російських телеканалів до Дніпропетровської області.

Крім того, карта містить точки розміщення ретрансляторів 23 українських радіостанцій та 4 регіональних, а також перелік 43 українських друкованих видань, які розповсюджують на підконтрольній території, і 15 місцевих видань, які розповсюджують на непідконтрольній території області.

За словами творців проекту, на карті зазначено перелік із 50 місцевих інтернет-ЗМІ з проукраїнським контентом і 56 антиукраїнських інформаційних порталів, а також перелік із 36 груп у соціальних мережах Facebook, "Однокласники", "ВКонтакте" з проукраїнським контентом та 82 груп у мережах "Однокласники" і "ВКонтакте" з антиукраїнським змістом.

Як зазначають творці карти, мовлення з непідконтрольної території Донецької області здійснюється на більшій частині звільненої частини регіону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА