14:46 27.05.2016

Посол США застерігає українські медіа від копіювання російської пропаганди

2 хв читати
Посол США застерігає українські медіа від копіювання російської пропаганди

Найкращим знаряддям України для боротьби з російською пропагандою є донесення правди, вважає посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

"Великою помилкою буде грати в ту саму гру, що й Росія: використовувати інформацію як гнучкий товар", - сказав він на медіа-форумі у Львові в п'ятницю.

Посол США зазначив, що є розумні та ефективні шляхи боротьби з пропагандою.

"Найефективнішим способом для України зберегти зацікавленість із боку Європи та Заходу й отримати їх підтримку - це показувати, що Україна постійно працює над прогресом у розбудові демократичних цінностей, у боротьбі з корупцією, в побудові нової поліції та нової армії", - сказав Дж.Пайєтт.

Дипломат зазначив, що Росія намагається нав'язати образ України як корумпованої країни під контролем олігархів, в якій нічого не змінилося за останні роки, хоча, живучи в Києві, він може підтвердити, що це неправда.

Дж.Пайєтт додав, що останні кілька тижнів був у Римі та Мадриді і після зустрічей з італійськими та іспанськими журналістами побачив, наскільки вони неінформовані і не розуміють, що відбувається в країні.

"У них залишається бачення України 2013 року. Моя робота пояснити світу, як це змінилося", - сказав посол.

Дж.Пайєтт зазначив, що Україна має хороші приклади формування незалежних медіа з часу Революції гідності, та закликав їх і надалі розповідати правду.

"Не піддайтеся спокусі застосовувати ті ж інструменти, які використовують ваші вороги", - ще раз закликав посол США.

У зв'язку з цим він наголосив на важливості донесення журналістами правди з неконтрольованих територій на Донбасі та засудив публікації персональних даних журналістів сайтом "Миротворець".

Дж.Пайєтт також відзначив важливість використання всіх можливостей для продовження українського мовлення на Донбасі, щоб створити антидот російській пропаганді.

Окрім того, посол закликав владу утримуватися від введення заборон і цензури у сфері ЗМІ, оскільки свобода слова та свобода преси є ключовим принципом демократії та європейських цінностей.

Він визнав, що найбільші телевізійні канали в Україні належать олігархам, проте зазначив, що така ситуація є і в США та інших західних країнах і вирішується правильним регулюванням. У зв'язку з цим Дж.Пайєтт вітав нещодавню видачу ліцензії на мовлення громадській організації "Громадське ТБ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА