16:27 27.05.2016

Київрада створила ТКК з перевірки ситуації з банком "Хрещатик"

2 хв читати
Київрада створила ТКК з перевірки ситуації з банком "Хрещатик"

Депутати Київської міської ради створили тимчасову контрольну комісію (ТКК) з питань перевірки обставин, які призвели до зарахування банку "Хрещатик" (Київ) до категорії неплатоспроможних, повідомляє прес-служба Київради.

"Відповідна ЛКК перевірятиме обставини, що призвели до неплатоспроможності банку "Хрещатик", а також дії та бездіяльність посадових осіб департаменту фінансів та департаменту комунальної власності виконавчого органу Київради", - вказується в повідомленні.

Згідно з повідомленням, до комісії увійшли депутати Київради Леонід Антоненко, Юрій Вахель, Олександр Омельченко, Ольга Веремеєнко, Олег Бондарчук, Володимир Гончаров, Володимир Левін, Олесь Маляревич, Ігор Опадчий, Олександр Пабат, Володимир Шарій. очолить ТКК Олексій Руденко.

Комісія працюватиме протягом шести місяців.

У повідомленні нагадується, що Київрада передбачала докапіталізацію банку "Хрещатик" у розмірі 150 млн грн: до 1 квітня 2016 року акціонери банку мали надати план поліпшення його активів та збільшення капіталу.

"Остаточної домовленості так і не вдалося досягти, у результаті чого кілька підприємств, що належать акціонерам банку, перевели свої рахунки до інших банків. Результатом цього стала втрата ліквідності КБ "Хрещатик"", - наголошується в повідомленні.

Національний банк України визнав банк "Хрещатик" неплатоспроможним 5 квітня 2016 року: територіальній громаді міста Києва належало 24,9% акцій банку через департамент фінансів Київської міської державної адміністрації (КМДА) і 0,06% акцій через департамент комунальної власності виконавчого органу КМДА.

Як повідомлялося, згідно з останньою структурою власності банку, його найбільшими співвласниками виступають Андрій Іванов (37,44%), Микола Солдатенко (24,24%) та Київська міськдержадміністрація (25%).

А. Іванов є молодшим партнером "Київської інвестиційної групи", М.Солдатенко – екс-співвласник "Запоріжсталі", міноритарний акціонер Індустріалбанку.

Банк "Хрещатик" заснований у 1993 році. За розміром загальних активів на 1 жовтня 2015 року (10,09 млрд грн) посідав 18-е місце серед 123 українських банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА