12:47 28.05.2016

Москаль не скасовуватиме розпорядження щодо обмеження експорту деревини

2 хв читати
Москаль не скасовуватиме розпорядження щодо обмеження експорту деревини

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації (ОДА) Геннадій Москаль заявляє, що не буде скасовувати свого розпорядження про обмеження експортованої деревини, повідомляє сайт чиновника.

"Мені вже телефонували різні впливові люди з неофіційним проханням скасувати розпорядження про обмеження експортованої деревини. Заявляю, що не маю наміру цього робити. Вивезення лісу за кордон через Закарпаття можливе тільки після письмової вказівки центральних органів влади. Якщо така вказівка справді буде, я одразу опублікую її для громадськості. Тоді всі побачать, хто сприяє нещадній вирубці Карпат, вивезенню за кордон ділової деревини під виглядом дров та фінансування комерційних структур країни-агресора", - заявив Г.Москаль.

Як повідомляється на сайті глави Закарпатської ОДА, своїм розпорядженням Г.Москаль обмежив розмір експортованих дров до 1-го метра.

Чиновник повідомив, що ситуація з ешелонами деревини на прикордонних залізничних станціях "Чоп" та "Батєво" в Закарпатській області залишається незмінною. "Станом на сьогоднішній ранок (28.05) 173 вагони (переважно з паливною деревиною, тобто дровами), які з інших областей транзитом через на Закарпаття прямували в країни Євросоюзу, митниця не оформляє через розпорядження голови ОДА Геннадія Москаля", - наголошується в повідомленні.

Г.Москаль стверджує, що "значна частина вагонів з деревиною належить російським фірмам".

" Раніше вони возили в Європу ліс безпосередньо з Росії. Однак після введення економічних санкцій зареєстрували комерційні структури в Україні, почали купувати ліс у західноукраїнських областях (переважно на Львівщині) й вивозити через Закарпаття на продаж у Євросоюзі", - заявив Г.Москаль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА