17:47 31.05.2016

Україна у 2016 р. планує продовжити контракт із РФ на збагачення урану

1 хв читати
Україна у 2016 р. планує продовжити контракт із РФ на збагачення урану

Україна в 2016 році планує продовжити контракт із РФ на збагачення урану, заявив журналістам директор відокремленого підрозділу НАЕК "Енергоатом" "Атомпроектінжиніринг" (Україна) Олександр Рибчук на форумі "Атомекспо 2016".

Україна щорічно закуповує 60 тис. одиниць ЕРР (умовна міра вартості послуг зі збагачення урану). "Цього року також планується продовжити контракт. У 2016 році плануються постачання від МЦЗУ (Міжнародного центру зі збагачення урану)",- сказав він.

За його словами, на 2016 рік обсяг постачання не змінюватимуть, а обсяги після 2017 ще не обговорювалися.

Як повідомлялося раніше, Росія та Україна можуть переглянути параметри угоди щодо постачання уранової сировини з України до Росії після 2017 року, повідомляв "Інтерфаксу" комерційний директор АТ "Міжнародний центр зі збагачення урану" Гліб Єфремов. Він говорив, що можуть бути скориговані і обсяги постачання, і вартість, що пов'язано зі зміною ринкової кон'юнктури.

Україна збагачує свій урановий концентрат на потужностях МЦЗУ, учасником якого вона є. Щорічно країна у рамках проекту постачає близько 80 тонн уранового концентрату.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА