19:14 31.05.2016

Охендовський заявляє, що ніколи не брав хабарів за роки роботи в ЦВК

3 хв читати

Голова Центральної виборчої комісії України Михайло Охендовський спростовує оприлюднену у вівторок інформацію про те, що начебто він отримував кошти від Партії регіонів.

"Ніколи ніяких хабарів ні від кого за роки роботи в ЦВК Михайло Володимирович Охендовський не брав і не отримував", - сказав він журналістам у вівторок у Києві, коментуючи інформацію про те, що Партія регіонів у 2012 році виділяла кошти на підкуп членів ЦВК.

М.Охендовський наголосив, що він готовий дати будь-які пояснення правоохоронним органам у разі виникнення у них запитань.

Голова ЦВК зазначив, що він такі речі, як правило, не коментує, і навіть якщо звертається до суду, то не робить ці процеси публічними. "Сьогодні я цю традицію трохи порушив, оскільки вважаю питання резонансним, і, безумовно, від будь-якої публічної особи суспільство має право чекати на коментарі, але я не планую в майбутньому коментувати подібні речі", - заявив він.

Відповідаючи на запитання про те, де він був 8 червня 2012 року і чи їздив у відрядження, М.Охендовський сказав: "Де я точно був 8 червня 2012 року, я, безумовно, пам'ятати не можу. Те, що мною як членом ЦВК була здійснена низка закордонних відряджень, я пам'ятаю абсолютно достовірно. У будь-якому разі, це не могли бути відрядження від будь-якої з політичних сил".

Голова Центрвиборчкому допускає, що поява подібної інформації може бути пов'язана з проміжними виборами народних депутатів, запланованими на 17 липня, або з очікуваним вирішенням питання про заміну 12 членів ЦВК. "Але якось конкретно прив'язувати це до якихось фактів у мене особисто підстав немає. Я завжди намагався утримуватися від участі в подібних інформаційних кампаніях", - сказав він.

При цьому М.Охендовський звернув увагу на те, що ЦВК є далеко не головним об'єктом уваги у зв'язку з появою матеріалів, достовірність яких мають оцінити лише правоохоронні органи.

Відповідаючи на запитання про те, чи може поява цих матеріалів поставити під сумнів легітимність приходу до влади та її здійснення екс-президентом Віктором Януковичем, він сказав: "З юридичного погляду це навіть коментувати не хочеться, оскільки давайте згадаємо, по-перше, в результаті яких процесів названа вами особа отримала, умовно кажучи, владу в державі. Це були президентські вибори 2010 року. Вибори 2012 року були виборами народних депутатів України", - сказав він.

Голова ЦВК зазначив, що під час цих двох виборчих кампаній він працював одним із членів комісії і курирував питання організації та підготовки виборів у Дніпропетровській і Кіровоградській областях.

За його словами, до цих округів у цих областях якихось предметних зауважень не було ні з боку громадськості, ні з боку спостерігачів. "А єдиним мірилом оцінки роботи ЦВК щодо проведення тих чи тих виборів для мене особисто є висновки міжнародних місій спостереження", - наголосив М.Охендовський.

Як повідомлялося, у вівторок уранці народний депутат Сергій Лещенко (фракція "Блок Петра Порошенка") і головний редактор інтернет-видання "Українська правда" Севгіль Мусаєва-Боровик оприлюднили архіви про тіньові витрати Партії регіонів і політиків, яких партія фінансувала в другій половині 2012 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА