13:01 01.06.2016

"Укрпошта" сподівається протягом трьох-чотирьох місяців запустити "пілот" із доставки посилок дронами

3 хв читати
"Укрпошта" сподівається протягом трьох-чотирьох місяців запустити "пілот" із доставки посилок дронами

Українське державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" сподівається протягом трьох-чотирьох місяців запустити пілотний проект з доставки посилок дронами.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", про це повідомив в. о. голови "Укрпошти" Ігор Ткачук під час тестування такої доставки в Бучі (Київська обл.) в середу.

"Для роботи такої доставки необхідні також зміни в поштовому законодавстві, співпраця з Державіаслужбою, потрібна серйозна робота. "Укрпошта" має змінюватися під потреби клієнта", - сказав він.

Для тестування обрані дрони ізраїльської компанії Flytrex, які можуть доставляти посилки вагою до 3 кг на відстань до 23 км зі швидкістю до 70 км/год.

За словами І. Ткачука, вартість одного апарата варіюється, залежно від його можливостей, це може бути від $3 до 50 тис. Також вирішуватимуть питання фінансування їхньої закупівлі: це може бути механізм лізингу, кредитні кошти та інші можливості.

Крім цього, визначатимуть потребу і попит такої прискореної доставки, сказав глава "Укрпошти".

"Вартість доставки дроном не повинна перевищувати затверджені тарифи на прискорену доставку. Мобільний додаток для такої доставки буде безкоштовним", - додав І. Ткачук.

Засновник і СЕО компанії Flytrex Ярив Баш, присутній на тестуванні, повідомив, що управління дронів здійснюється за допомогою хмарних технологій, у реальному часі і зашифрованому форматі.

Відповідаючи на запитання, як можна здійснити доставку споживачеві, що живе, наприклад, в багатоповерховому будинку в місті, Я. Баш повідомив, що на першому етапі впровадження технології визначатимуться попередньо узгоджені майданчики, приміром, на розі вулиць, біля будинку, і при узгодженні часу доставки можна в зазначеному місці отримати посилку.

"У випадку, якщо попит зростатиме, пошта разом з муніципальними органами зможе додавати необхідну кількість таких майданчиків для доставки", - зазначив СЕО Flytrex.

Я. Баш додав, що один такий поштовий дрон може виконувати 300 доставок на місяць. Також він повідомив, що навіть якщо фізично захопити дрон, його не можна буде використовувати в інших цілях, оскільки з центру управління його можна відключити.

"Коли дрон піднімається в повітря, він вже знає, куди йому летіти, ніякої комунікації з ним не відбувається. Дрон управляється не з пультів управління, а з центру Flytrex", - сказав Я. Баш.

Крім того, глава компанії повідомив, що у використанні поштового дрона практично унеможливлено дотик або падіння на клієнта, оскільки він зупиняється на певній відстані від землі і людина має доступ лише до посилки (спускається на тросі – ІФ). У разі, якщо клієнт захоче схопити цей трос, дрон його відпустить разом із посилкою.

Українське державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України і є національним оператором поштового зв'язку України.

На сьогоднішній день "Укрпошта" надає понад 50 видів послуг майже 12 тис. відділень по всій Україні. Штат компанії налічує 76 тис. працівників, з них 34,5 тис. – листоноші, 13,7 тис. – оператори поштового зв'язку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА