17:29 01.06.2016

Нардепа Лещенка викликали на допит до НАБУ щодо питань "чорної бухгалтерії" Партії регіонів

1 хв читати
Нардепа Лещенка викликали на допит до НАБУ щодо питань "чорної бухгалтерії" Партії регіонів

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) викликає народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Сергія Лещенка на допит у зв'язку з оприлюдненням так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, повідомляє інтернет-видання "Українська правда".

С. Лещенко повідомив виданню в середу, що допит відбудеться у п'ятницю, 3 червня, о 17.00.

Як повідомлялося, в понеділок, 31 травня, народний депутат С. Лещенко і головний редактор інтернет-видання "Українська правда" Севгіль Мусаєва-Боровик оприлюднили архіви про тіньові витрати Партії регіонів і політиків, яких вони фінансувала у другій половині 2012 року.

За словами С. Лещенка, документи потрапили в розпорядження кілька місяців тому. Загалом там 22 сторінки тексту, що стосуються "чорної бухгалтерії" Партії регіонів за друге півріччя 2012 року. За його словами, переважно це звітність про нелегальне фінансування партії "Наша Україна" і Комуністичної партії України.

Згідно з оприлюдненими документами, загалом на "утримання" партій протягом другого півріччя 2012 року було витрачено $66 млн, і як зазначила С. Мусаєва-Боровик, з цього можна зробити висновок, що річні тіньові витрати ПР можуть перевищити $100 млн.

С. Лещенко зазначив, що кошти для політичної корупції, витрати на підкупи чиновників та представників влади (зокрема членів ЦВК) і нелегальної розкрутки Партії регіонів у ЗМІ бралися з держбюджету України і нелегальних угод.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА