18:58 01.06.2016

Вихід економіки з кризи без взаємодії Кабміну і НБУ неможливий

2 хв читати
Вихід економіки з кризи без взаємодії Кабміну і НБУ неможливий

План дій уряду має розроблятися спільно з Національним банком України, заявив координатор "Української Бізнес Ініціативи" (УБІ) Андрій Ніколаєнко під час круглого столу "Пріоритетні дії уряду. Оцінка експертів. Очікування" у Києві в середу.

"У проекті Плану дій уряду сьогодні практично немає ініціатив щодо полегшення доступу бізнесу до фінансових ресурсів. А рівень довіри до НБУ і його персоналій є найнижчим за історію регулятора. Без довіри безглуздо говорити про реальне економічне зростання. Заплановані на 2016 року показники зростання української економіки в 1,5%-2% – це рівень статистичної похибки", - сказав А. Ніколаєнко.

За його словами, для того, щоб Україна могла хоча б подолати кризу, економіка має зростати щорічно не менш ніж на 7% протягом хоча б 10 років. Україна має цей потенціал зростання, що доведено провідними економічними експертами України.

"Українська бізнес ініціатива" вже закінчує роботу Економічною доктриною України на 2016-2025 рр., що незабаром буде оприлюднено. Низка положень Доктрини є фундаментом для уточнення середньострокових планів дій Кабміну. "План дій уряду неідеальний, але як робочий інструмент цілком придатний. Його треба наповнювати смислами", – зазначив А. Ніколаєнко.

У свою чергу, виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко зазначив, що 1,5% економічного зростання в Україні на тлі світових темпів зростання в 3% – вочевидь недостатньо. Для більш значного зростання Україні потрібні структурні реформи, розблокування інвестицій і співпраця з МВФ. "Без МВФ Україна не виживе. У цьому році потрібно $10 млрд", - зазначив О. Устенко.

З необхідністю планування Кабміном більш високих темпів зростання економіки згоден і директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин. "1,5%-2% економічного зростання – це ілюзія економічного зростання. Тому в Плані дій уряду мають бути більш детально опрацьовані конкретні механізми залучення інвестицій", – зазначив під час круглого столу В. Юрчишин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА