10:20 02.06.2016

Продаж нових легкових авто в Україні в травні виріс на 54%, за 5 міс. – на 56%

2 хв читати
Продаж нових легкових авто в Україні в травні виріс на 54%, за 5 міс. – на 56%

Продаж нових легкових автомобілів у травні 2016 року зріс на 54% порівняно з травнем 2015 року - до 4,422 тис. од., що на 21,5% менше, ніж в успішному квітні поточного року, повідомляє AUTO-Consulting.

За даними експертів, таким чином, ринок нових автомобілів продовжує демонструвати позитивну динаміку з двозначними показниками, а спад порівняно з квітнем був цілком очікуваним.

"По-перше, в травні традиційно затяжні свята знижують активність покупців у першій половині місяця. По-друге, з 1 травня кілька операторів зіткнулися з труднощами в реєстрації проданих авто через колапс із системою сертифікації. Цей фактор позначився і на підсумкових показниках. По-третє, частина покупців все-таки вирішила почекати і дочекатися, чим закінчиться історія з лібералізацією імпорту вживаних авто", - пояснюють аналітики.

Однак, на їхню думку, більш ніж двократне зростання авторинку - це хороший позитивний меседж.

"Український авторинок продовжує відновлюватися і за п'ять місяців дилери вже реалізували 22,2 тис. авто (майже на 56% більше, ніж за той самий період 2015 року)", - повідомляє AUTO-Consulting.

Лідером українського авторинку в травні, як і раніше залишається Toyota, не змінилися власники другого (VW) і третього місць (Renault), а на четверте місце вийшла KIA (у квітні обіймала шосту сходинку), відтіснивши з нього Skoda.

У травні змогли поліпшити свої позиції Ford, ZAZ, Nissan, Suzuki (зафіксовано найбільше зростання продажу на місяць), Lexus, Land Rover, Volvo.

"Показово, що Lexus зміг повернути собі статус "номер три" на українському ринку Premium, відтіснивши з цієї позиції Audi. Лідирує ж серед покупців розкішних авто, як і раніше, BMW, яка вже не перший місяць входить до ТОП-10 найпопулярніших марок", - зазначають експерти.

Асоціація "Укравтопром" також оприлюднила статистику продажу нових автомобілів, згідно з якою у травні їх продано 4,447 од., що на 49% перевищило показник травня-2015, але порівняно з квітнем-2016 скоротилося на 22%.

Асоціація також зазначає, що триває позитивна динаміка до 2015 року, незважаючи на падіння до квітня через велику кількість свят

Трійка лідерів продажу збігається з даними AUTO-Consulting

"Звання "бестселер місяця" на українському ринку знову отримав автомобіль Volkswagen Jetta, який обрали 262 покупця", - констатує асоціація.

Як повідомлялося, експерти ринку заздалегідь прогнозували зростання продажу легкових авто в Україні в 2016 році до 55-58 тис. од. (у 2015 році за даними AUTO-Consulting продано 46,44 тис. од.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА