14:31 02.06.2016

"Київводоканал" прогнозує підвищення тарифів на третину в липні-серпні

3 хв читати
"Київводоканал" прогнозує підвищення тарифів на третину в липні-серпні

Тариф на холодну воду для киян до початку осені 2016 року збільшиться приблизно на 30% і становитиме 13,43 грн/куб. м, повідомив голова правління і генеральний директор ПАТ "Акціонерна компанія (АК) "Київводоканал" (Київ) Дмитро Новицький.

"На сьогоднішній день йдеться про зростання трохи більше ніж на 30%, тобто до 13,43 грн/куб. м. Ми очікуємо підвищення після проходження всієї процедури (погодження з Нацкомісією з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг – ІФ) – це від 1 липня до 1 вересня", – сказав він на прес-брифінгу в Києві в четвер.

За словами Д. Новицького, підвищення тарифу на холодну воду пов'язано зі збільшенням вартості електроенергії, а також зміною податкового законодавства. "Ми говоримо про коригування тарифу, пов'язаного зі зростанням вартості електроенергії. За останній рік вартість електроенергії збільшувалася уп'ятеро. Також були внесені деякі зміни до податкового законодавства і змінився порядок та обсяг сплати відповідних податків. І ми також маємо передбачити в тих змінах, які ми плануємо провести", – зазначив Д. Новицький.

За даними голови правління "Київводоканалу", вартість оплати холодної води в загальному обсязі комунальних платежів для більшості домогосподарств у багатоквартирних будинках Києва становить близько 5%. Таким чином, зростання тарифу на холодну воду буде найвідчутнішим для киян порівняно із підвищенням вартості інших комунальних послуг, вважає Д. Новицький.

ПАТ "АК "Київводоканал" (до 2010 року – ВАТ) створено в 2001 році шляхом перетворення однойменного державного комунального об'єднання столиці, створеного в 1992 році на базі Київського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства, заснованого в 1977 році. Надає послуги водопостачання та водовідведення. До кінця 2015 року до структури ПАТ входив головний офіс, сім відокремлених і низка невідокремлених структурних підрозділів.

"Київводоканал" обслуговує понад 4 тис. км водопровідних мереж у столиці. Проектна потужність господарсько-питного водопроводу столиці становить 2,1 млн куб. м/добу, середньодобова подача води споживачам – 0,9 млн куб. м/добу.

Чистий прибуток підприємства в 2014 році збільшилася в 3,6 рази порівняно з 2013 роком – до 7,03 млн грн, а його чистий дохід зріс на 21,7% і становив 1 млрд 8,44 млн грн.

У 2015 році чистий прибуток компанії виріс в 2,8 рази від рівня роком раніше і становив 19,899 млн грн. Водночас її чистий дохід збільшився на 47,4% – до 1 млрд 486,838 млн грн.

Основними акціонерами ПАТ, згідно з даними НКЦПФР, на четвертий квартал 2015 року були ЗАТ "Компанія "Київенергохолдинг" (67%, Київ) і територіальна громада Києва (25,4643%).

Зареєстрований капітал ПАТ "АК "Київводоканал" до кінця 2015 року становив 175,489 млн грн. Керівником і головою правління компанії з 12 квітня 2016 року призначений директор департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Дмитро Новицький.

Як повідомлялося, заборгованість споживачів ПАТ "АК "Київводоканал" за послуги централізованого холодного водопостачання та водовідведення протягом 2015 року зросла на 8,4%, або 75,4 млн грн, порівняно з попереднім роком і до 1 січня 2016 року досягла 968 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА