16:00 02.06.2016

Пенсії та зарплати суддів мають враховувати реальну економічну ситуацію в Україні

2 хв читати
Пенсії та зарплати суддів мають враховувати реальну економічну ситуацію в Україні

Пенсійне забезпечення суддів і виплата їм заробітної плати мають враховувати реальну економічну ситуацію в Україні, заявив народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Віктор Пинзеник.

"Чи може бути заробітна плата працівника будь-якої категорії, яка фінансується з бюджету, відірвана від ситуації в економіці? Чи може заробітна плата одного працівника в 200 разів перевищувати мінімальну заробітну плату?" - заявив В.Пинзеник під час розгляду в сесійній залі ВР проекту закону "Про судоустрій і статус суддів", повідомляє прес-служба партії "УДАР" у четвер.

Він зазначив, що документ передбачає, що оклад судді Верховного Суду становить 75 мінімальних заробітних плат, що дорівнює 120 тис. грн. Крім того, як додав народний депутат, суддя отримує три надбавки: за вислугу років - 80%, за вчений ступінь - 20% і за роботу із секретними документами - 110%.

"Це ще 132 тис. грн, а разом уже виходить 250 тис. грн. Крім того, враховується регіональний коефіцієнт, який у Києві, наприклад, становить 25%. І таким чином всього виходить 315 тис. грн", - сказав В.Пинзеник. Він наголосив, що ця сума у 200 разів перевищує мінімальну заробітну плату і в 60 разів середню заробітну плату. "Ніде у світі таких співвідношень ви не знайдете", - додав він.

Крім того, як наголосив В.Пинзеник, зберігаються унікальні умови пенсійного забезпечення суддів.

"Законом зберігається статус привілейованих пенсій, яке називають довічне грошове утримання", - сказав він.

За словами народного депутата, таке грошове утримання може призначатися в розмірі до 90% від заробітку, а це приблизно 280 тис. грн щомісяця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА