10:02 03.06.2016

Полтавська облрада не підтримала проведення "Укргазвидобування" ГРП

2 хв читати
Полтавська облрада не підтримала проведення "Укргазвидобування" ГРП

Полтавська обласна рада на пленарному засіданні у середу не підтримала проведення гідравлічних розривів пластів (ГРП) у межах нафтогазоносних ділянок надр ПАТ "Укргазвидобування" в області на умовах конкурсної документації від 12 травня 2016 року.

Згідно з повідомленням на сайті облради, "таке рішення було обумовлено недостатнім досвідом роботи підприємства у застосуванні відповідної технології видобутку вуглеводнів, можливими ризиками для безпеки навколишнього середовища та життєдіяльності громад області".

"На жаль популістів абсолютно не цікавить, чи буде Україна з власним газом. Використовують будь-які приводи, щоб заблокувати роботу команди УГВ і не допустити збільшення видобутку газу. Щоб повернути старі корупційні схеми, розповідають про ГРП, тендери, екології. На цей раз "партія простих людей" вирішила зайти з Полтави і заблокувати наші зусилля з підвищення видобутку. Те, що завдяки їхнім зусиллям України доведеться більше імпортувати російського газу, їх не цікавить. Чи це і є головна причина блокувати нашу роботу - щоб "Газпром" не втрачав ринок?", - прокоментував рішення ради глава "Укргазвидобування" Олег Прохоренко.

Раніше О. Прохоренко повідомив, що інтерес до тендера "Укргазвидобування" на закупівлю послуг із проведення 100 операцій ГРП у 2016-2017 роках виявили 11 компаній, зокрема світових лідерів у галузі нефтесервісу Schlumberger, Halliburton і Weatherford.

Як повідомлялося, кінцевий строк подання пропозицій щодо тендера - 3 червня 2016 року.

За даними УГВ, у США щороку проводять понад 20 тис. операцій ГРП, у РФ - близько 13 тис., в Сербії – 0,5 тис., тоді як в Україні за останні п'ять років проведено всього 15 операцій.

"Укргазвидобування" в 2015 році скоротило видобуток газу на 3,9% (на 0,528 млрд куб. м) порівняно з 2014 роком – до 14,528 млрд куб. м. Минулого року компанія також видобула 511,579 тис. тонн нафти і газового конденсату, що на 4,1% нижче показника 2014 року (533,25 тис. тонн). Виробництво скрапленого газу становило 172,626 тис. тонн, реалізація світлих нафтопродуктів - 390,034 тис. тонн.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України" є найбільшою газовидобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу. Також експлуатує Шебелинський ГПЗ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА