14:28 04.06.2016

Гендиректор ХТЗ, за вказівкою російських власників, підготував демонтаж обладнання для вивезення в РФ

2 хв читати
Гендиректор ХТЗ, за вказівкою російських власників, підготував демонтаж обладнання для вивезення в РФ

Генеральний директор ПАТ "Харківський тракторний завод" (ХТЗ), призначений у березні поточного року, здійснив підготовку до демонтажу обладнання ливарних цехів для вивезення в Росію. Йому повідомлено про підозру у вчиненні диверсії і оголошено в розшук, повідомляє прес-центр Служби безпеки України в суботу.

"Призначений у березні 2016 року новий генеральний директор підприємства, за вказівкою російських власників ХТЗ, провів підготовку до демонтажу для подальшого вивезення в Росію обладнання ливарних цехів. До переправлення за кордон було підготовлено технічну та конструкторську документацію на продукцію заводу", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Крім того, гендиректор мав намір звільнити з підприємства майже третину всіх працівників. Відсоток фахівців, задіяних у реальному виробництві, становив майже 50%. Менеджмент видав відповідний наказ і затвердив новий штатний розклад, наголошують у СБУ.

"Реалізація цих планів призвела б до повного припинення діяльності "Харківського тракторного заводу", на якому планувалося розмістити замовлення Міністерства оборони України", - пояснили в спецслужбі.

Після втручання СБ України було накладено арешт на майно і рахунки заводу, завдяки чому вдалося запобігти втраті виробничого обладнання та унікальної конструкторської документації, а також запобігти звільненню майже тисячі кваліфікованих працівників підприємства.

"Генеральному директору підприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14 (підготовка до злочину) та ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України та оголошено його у розшук. Суд надав дозвіл на затримання підозрюваного та доставлення його до суду для обрання запобіжного заходу - тримання під вартою", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

У повідомленні не зазначено прізвище гендиректора ХТЗ.

Як повідомлялося, у березні поточного року за рішенням наглядової ради ПАТ посаду гендиректора ХТЗ обійняв Андрій Коваль, який керував заводом у 2006-2007 рр.

Наприкінці квітня президент і власник групи компаній Олександр Ярославський за пропозицією австрійського бізнесмена Зігфріда Вольфа, інвестора ПАТ "Харківський тракторний завод", придбав контрольний пакет акцій цього підприємства.

ХТЗ, заснований у 1930 році, наразі випускає десятки моделей тракторів і спецтехніки, призначених для робіт у сільському та комунальному господарствах, будівництві. Основний товарний асортимент ХТЗ представлений малими тракторами потужністю 35 к.с., а також великими колісними і гусеничними тракторами потужністю 150-280 к.с.

За попередніми даними, чистий прибуток ХТЗ у 2015 році скоротився удесятеро (у 2014 році цей показник становив 445 млн грн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА