14:52 04.06.2016

У домоволодінні заступника голови Миколаївської ОДА знайдено долари, золото та фашистські хрести, а під будинком – тунелі з золотими злитками

2 хв читати
У домоволодінні заступника голови Миколаївської ОДА знайдено долари, золото та фашистські хрести, а під будинком – тунелі з золотими злитками

Правоохоронці в результаті обшуків у домоволодінні затриманого першого заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації, Героя України Миколи Романчука знайшли велику суму іноземної валюти, золото, столове срібло та фашистські хрести.

"Знайдено валізу, в якій були готівкові кошти на суму в кілька сотень тисяч доларів США, золоті прикраси і фашистські хрести", - написав заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на своїй сторінці в "Фейсбуці".

Він також повідомив, що М.Романчука етапують в ізолятор тимчасового утримання в Одесу.

Окремо А.Матіос наголосив, що перший заступник голови Миколаївської облдержадміністрації офіційно затриманий слідчим військової прокуратури згідно зі ст.208 (затримання уповноваженою службовою особою) кримінально-процесуального кодексу України. "Процесуальних повноважень для оформлення затримання підозрюваних оперативні співробітники СБУ (крім слідчих спецслужби) не мають за законом", - зазначив заступник генпрокурора.

У свою чергу, прес-центр СБУ в суботу повідомив про результати другого етапу обшуків на робочих місцях та за місцем проживання фігурантів справи, зокрема в маєтку першого заступника голови ОДА. "Чиновник зберігав удома валізу з $300 тис. і велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких були сейфи з золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом, столове срібло. В сейфах також зберігалася "чорна бухгалтерія", яка доводить проведення корупційних оборудок", - йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. Першого заступника голови ОДА та заступника голови однієї з райдержадміністрацій Миколаївської області затримано згідно зі ст. 208 КПК.

Як повідомлялося, слідчі Слідчого управління військової прокуратури Південного регіону спільно з СБУ затримали першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації, Героя України Миколи Романчука та ще трьох чиновників за отримання хабара в сумі $90 тис.

А.Матіос тоді зазначив, що кримінальне провадження було зареєстровано півтора місяця тому, було проведено негласні оперативно-розшукові заходи, а нині тривають оформлення затримання, обшуки та інші заходи. За його словами, військова прокуратура тісно співпрацювала з СБУ, працівники якої проводили комплекс, передбачених законом, заходів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА