20:45 06.06.2016

Порошенко звернувся до Олланда щодо віз українським уболівальникам, які їдуть на Євро-2016

2 хв читати
Порошенко звернувся до Олланда щодо віз українським уболівальникам, які їдуть на Євро-2016

Київ. 6 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Президент України Петро Порошенко звернувся до президента Франції Франсуа Олланда з проханням посприяти у видачі віз для українських уболівальників, які їдуть на футбольний чемпіонат Євро-2016, що відбудеться у Франції.

Як повідомляється на президентському порталі, під час телефонних переговорів з Ф.Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель П.Порошенко також закликав прискорити вирішення питання надання українцям безвізового режиму в рамках Євросоюзу.

Як повідомлялося, в понеділок біля стін посольства Франції в Україні кілька десятків людей провели акцію, протестуючи проти затягування у видачі віз футбольним уболівальникам, які планують підтримати українську збірну на Євро-2016.

За даними активістів, станом на сьогодні понад тисячу українських уболівальників досі не отримали віз, необхідних для в'їзду до Франції, а понад 100 заявників отримали відмову. Вони зазначають, що зазвичай час розгляд візових документів займає 4-6 робочих днів, а на сьогодні візи все ще не отримали вболівальники, які подали пакет необхідних документів ще 2-3 тижні тому. При цьому виїзд більшості уболівальників заплановано на 9-11 червня

Активісти підготували звернення на ім'я посла Франції з проханням "терміново розглянути за спрощеною процедурою заявки від уболівальників, які надали іменні квитки на матчі Євро-2016, а також сприяти прискореній апеляції для тих, хто вже раніше отримав відмову у візі.

Раніше, 3 червня, перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко звернулася до посла Франції в Україні Ізабель Дюмон з проханням з'ясувати причини відмови у візі 8-річному українському футбольному вболівальнику Володимиру Бобенчику, який регулярно відвідує матчі своєї команди і Національної збірної України. У посольстві Франції в Україні відмовили у видачі візи - паспорти всіх членів сім'ї повернули до Львова з Києва без віз, а в листі було зазначено "не доведена мета поїздки до Франції", хоча сім'я надала в посольство підтвердження бронювання квитків на літак і готелів, а також квитків на матчі Євро-2016.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА