16:29 07.06.2016

Радіо "Голос Донбасу" розпочне мовлення вже найближчим часом

2 хв читати
Радіо "Голос Донбасу" розпочне мовлення вже найближчим часом

На сході України найближчим часом почне мовити радіостанція "Голос Донбасу", повідомив гендиректор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія.

"Ми тимчасово таку ліцензію отримали; я не знаю, скільки це триватиме. Думаю, що ми за місяць запустимо "Голос Донбасу". Це буде радіостанція "Голос Донбасу", для якої у нас є вже частоти", - сказав З.Аласанія на прес-конференції у вівторок.

За його словами, є питання до інфраструктури, але Міністерство інформаційної політики курирує ці питання.

У свою чергу міністр інформполітики Юрій Стець додав, що на сьогодні лише 70% периметра зіткнення отримують сигнал українських телеканалів і радіостанцій, є "велика пляма - окуповані території". "І коли мене запитують, а коли ви повністю відновите мовлення на всій території Донбасу, то відповідь проста: коли ми звільнимо від російських військ і терористів Донбас", - сказав міністр.

Він додав, що як гуманітарний вантаж на Донбас заходить також і телевізійна техніка, глушилки з РФ, інше обладнання, що суттєво перешкоджає процесу відновлення українського мовлення на цій території.

Голова Нацради із телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко додав: "Давайте не обманюватимемо: існує одна річ, зона поширення радіосигналу, телевізійного - це 40 км".

"40 км туди чи сюди від лінії оборони - це каша, десь ми мовимо, десь вони нас глушать, десь ми їх. Можливість на окупованих територіях дивитися українське телебачення є - це і Інтернет, і середні хвилі, і супутникові антени, які у нас не закодовані", - сказав голова Нацради.

Тому, за словами Ю.Артеменка, якщо хтось захоче дивитися український канал, він знайде спосіб це зробити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА