17:40 08.06.2016

Суд заарештував першого заступника голови Миколаївської ОДА Романчука на 2 місяці з можливістю внесення застави

2 хв читати
Суд заарештував першого заступника голови Миколаївської ОДА Романчука на 2 місяці з можливістю внесення застави

Приморський районний суд Одеси заарештував на два місяці першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Миколу Романчука.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", при цьому суд залишив М.Романчуку можливість внести заставу, встановивши її в сумі 5,5 млн грн.

Адвокати М.Романчука заявили, що мають намір оскаржити це рішення.

Як повідомлялося, в середу Приморський райсуд Одеси обирав запобіжний захід для М.Романчука. Спочатку обвинувачення вимагало заарештувати його на два місяці, а заставу призначити в сумі 20,3 млн грн й у разі її внесення заборонити М.Романчуку покидати межі Миколаєва.

Напередодні М.Романчук виписався з 3-ї міської лікарні Одеси та поїхав.

Слідчі слідчого управління військової прокуратури Південного регіону спільно з СБУ затримали першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації, Героя України М.Романчука та ще трьох чиновників за одержання хабара в сумі $90 тис.

Під час судового засідання в понеділок, на якому М.Романчуку мав бути обраний запобіжний захід, йому стало погано, і медики його госпіталізували. При цьому суддя прийняв рішення про перерву на невизначений термін, "до одужання підсудного". Таким чином, запобіжний захід йому обрано не було, а термін тримання М.Романчука під вартою згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України закінчився в понеділок о 22:30.

Кримінальне провадження за фактом хабара, під час якого було затримано М.Романчука, розслідується за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА