18:45 08.06.2016

МЗС рекомендує українцям під час Євро-2016 у Франції бути пильними і заздалегідь розробляти маршрути

2 хв читати
МЗС рекомендує українцям під час Євро-2016 у Франції бути пильними і заздалегідь розробляти маршрути

Міністерство закордонних справ України напередодні початку чемпіонату Європи з футболу 2016 року у Франції дало низку рекомендацій для тих, хто планує поїздку або вже перебуває там.

Прес-служба МЗС України нагадує, що у зв'язку зі скоєнням у листопаді 2015 року терористичних актів у Парижі на території Франції на час проведення Євро-2016 та велоперегонів "Тур де Франс" продовжено термін дії режиму надзвичайного стану до 26 липня поточного року. Цей режим передбачає посилений прикордонний і митний контроль на всіх кордонах Франції, певні обмеження прав і свобод громадян у частині проведення масових зібрань та відвідання окремих місць, а також надання дозволу правоохоронним органам на здійснення адміністративних обшуків. Водночас шенгенське законодавство продовжує діяти без обмежень на території країни.

"МЗС рекомендує громадянам України, які планують здійснити поїздку до Франції, мати при собі, разом із дійсним паспортом та документом, що дає право в'їзду до цієї країни (віза, посвідка на проживання тощо), підтвердження мети перебування у Франції", - йдеться в рекомендаціях.

Що стосується валюти, то дозволено ввезення готівки з розрахунку EUR10 тис. на сім'ю, незалежно від кількості членів сім'ї (не на одну людину).

У період проведення матчів Євро-2016 і велоперегонів "Тур де Франс" українцям рекомендується виявляти підвищену пильність та обачність під час відвідування місць масового скупчення людей (футбольних фан-зон тощо), відомих історичних пам'яток, чітко виконувати всі вказівки та рекомендації сил безпеки та місцевої влади, бути готовими до перевірки документів й особистого контролю з боку представників правоохоронних органів, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу, відстежувати інформацію про заходи безпеки в місцях перебування.

Крім того, з урахуванням високої ймовірності страйків працівників транспортного сектора економіки громадянам України рекомендується заздалегідь розробляти маршрути пересування країною.

У разі виникнення надзвичайної ситуації українцям слід невідкладно звертатися до посольства України у Франції за тел. +33-143-06-07-37, e-mail: emb [email protected] або на цілодобову гарячу лінію МЗС України: +38-044-238-16-57.

Євро-2016 відбудеться на полях Франції з 10 червня по 10 липня.

Велоперегони "Тур де Франс" заплановано на 2-24 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА