10:35 09.06.2016

Глава Міненерго РФ: Контрактна ціна на газ для України на II кв. - $177 за тис. куб. м без знижки комфортніша за європейський спот

2 хв читати
Глава Міненерго РФ: Контрактна ціна на газ для України на II кв. - $177 за тис. куб. м без знижки комфортніша за європейський спот

Контрактна ціна на газ для України в другому кварталі у розмірі $177 за тис. куб. м без знижки була комфортніша за ціни європейського споту, заявив журналістам глава Міненерго РФ Олександр Новак.

"У нас завжди була позиція, що ніяких змін до контракту не може бути до кінця 2019 року. Що стосується постачання газу в Україну, ціни, які діють на сьогодні, набагато комфортніші за ті ціни, які є на споті на європейських газових хабах. Другий квартал (розрахункова контрактна ціна без знижки - ІФ) $177 за тис. куб. м", - сказав міністр.

"Усе залежатиме від того, яка ціна за формулою складатиметься. Я вважаю, що ціна в другому кварталі абсолютно комфортна. Без знижок. Вона відповідає абсолютно ринковій ситуації, ринковим тенденціям", - зазначив міністр.

"На наш погляд, діючий контракт до кінця 2019 року абсолютно визначає всі умови взаємодії між двома компаніями, і, відповідно, ціна виходить за формулою контракту абсолютно ринкова... Якщо будуть гроші в української сторони - будь ласка - вони можуть купувати газ відповідно до діючого контракту", - сказав він.

"Це найголовніше питання - чи є у "Нафтогазу" грошові кошти. Як ми бачимо і чуємо, вони намагаються отримати кредит міжнародних фінансових організацій, і наскільки ми розуміємо, вони готові закуповувати. А якщо цих коштів наразі не вишукано, можна провадити будь-які діалоги, вкидати інформацію в ЗМІ тощо", - зазначив міністр.

Обговорювати знижку на газ російська сторона поки що не готова. "Я не готовий це обговорювати в принципі. Тому що ми нині не знаємо, яка буде ціна складатися на третій квартал. Ще рано про це говорити. Зазвичай це в другій половині третього місяця поточного кварталу", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, "Газпром" отримав листа "Нафтогазу" про відновлення постачання російського газу в II півріччі 2016 року та I кварталі 2017 року. У листі "Нафтогаз" зазначає, що закупівля газу у "Газпрому" можлива, якщо російська компанія запропонує нижчу ціну, ніж європейські постачальники "Нафтогазу". "Нафтогаз" вважає економічно обґрунтованою ціною газу від "Газпрому" ціну на рівні "хаб мінус транспорт".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА