13:59 09.06.2016

Документи про звільнення Солошенка та Афанасьєва перебувають в РФ для ухвалення рішення

2 хв читати
Документи про звільнення Солошенка та Афанасьєва перебувають в РФ для ухвалення рішення

Міністр юстиції України Павло Петренко нагадує, що всі документи щодо звільнення громадян України Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва перебувають в РФ для ухвалення рішення.

"Тривають два процеси паралельно: юридичний і дипломатичний. Що стосується юридичного процесу, всі документи готові, і вони зараз перебувають в РФ для ухвалення рішення на підставі Конвенції", - сказав П.Петренко журналістам у четвер.

Він також зазначив, що якщо це питання буде вирішено дипломатичним шляхом - передачі через інший механізм, "то ми його одразу імплементуємо".

П.Петренко наголосив, що ситуація може бути така сама, як і з Надією Савченко, коли процес був юридичним, а потім було прийнято рішення після дипломатичних переговорів передати її на територію України.

Як повідомлялося, 27 травня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що звільнення утримуваних у Росії українців Ю.Солошенка та Г.Афанасьєва - питання найближчих тижнів.

29 травня президент України Петро Порошенко заявив, що існує попередня домовленість із керівництвом РФ щодо повернення в Україну Ю.Солошенка та Г.Афанасьєва.

Г.Афанасьєв проходив у справі про створення на території Криму терористичного угруповання і був засуджений у Росії в 2015 році на сім років ув’язнення в колонії суворого режиму як передбачуваний спільник українського кінорежисера Олега Сенцова.

14 жовтня 2015 року Московський міський суд визнав колишнього гендиректора держпідприємства "Виробниче об'єднання "Зоря" (Полтава) 73-річного Ю.Солошенка винним у шпигунстві та засудив до шести років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА