15:29 13.06.2016

Нацкомфінпослуг посилить контроль додержання фінкомпаніями вимог до розміру свого капіталу

2 хв читати
Нацкомфінпослуг посилить контроль додержання фінкомпаніями вимог до розміру свого капіталу

Національна комісія, що здійснює держрегулювання ринку фінансових послуг (Нацкомфінпослуг), встановлює вимоги до мінімального розміру власного капіталу фінансових установ: компанії, які планують надавати один вид фінансових послуг, повинні мати власний капітал у розмірі не менше 3 млн грн, а компанії, які планують надавати два і більше видів фінпослуг, - не менше 5 млн грн.

Згідно з повідомленням на сайті регулятора, такі вимоги визначені положенням про Державний реєстр фінансових установ, затвердженим розпорядженням Держфінпослуг від 28 серпня 2003 року №41, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 11 вересня 2003 року по №797 / 8118.

Нацкомфінпослуг наголошує, що положення зобов'язує фінустанову виконувати відповідні вимоги до капіталу протягом усього терміну перебування інформації про нього в держреєстрі.

При цьому, згідно з повідомленням, в разі порушення встановлених вимог до розміру власного капіталу регулятор застосовує заходи впливу у вигляді розпорядження про усунення порушення з терміном виконання 15 робочих днів.

Разом з тим фінансова компанія може клопотати про продовження цього терміну, надавши на розгляд Нацкомфінпослуг разом з документами, які аргументують необхідність такого продовження, план виконання відповідної заходи впливу.

Як наголошується, у підготовці такого плану фінансова компанія зобов'язана керуватися зразковим планом відновлення фінансової стабільності, оприлюдненими на сайті регулятора. Він передбачає аналіз портфеля компанії, опис її фінансового стану, визначення конкретних заходів і термінів відновлення фінансової стабільності, а також контроль їх виконання.

За інформацією регулятора, у Державному реєстрі фінансових установ станом на 31 березня 2016 року була інформація про 609 фінансових компаній (на 33,6% або 153 установи більше, ніж на аналогічну дату минулого року). Власний капітал фінкомпаній становив 22,029 млрд грн (на 51,6% більше).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА