12:15 14.06.2016

Солошенка та Афанасьєва доправлять до Києва літаком Міноборони України

2 хв читати
Солошенка та Афанасьєва доправлять до Києва літаком Міноборони України

Засуджені в РФ українці Геннадій Афанасьєв і Юрій Солошенко, як очікується, у вівторок у другій половині дня будуть доправлені до Києва літаком Міноборони України, повідомило "Інтерфаксу" інформоване джерело в Москві.

"З Києва до Москви готується до вильоту літак Міноборони України, який має доставити на батьківщину засуджених в Росії Г.Афанасьєва і Ю.Солошенка", - сказав співрозмовник агентства.

"Українська сторона кілька разів переносила час вильоту", - сказало джерело.

Воно не уточнило, коли саме борт вирушить до російської столиці.

Співрозмовник "Інтерфаксу" зазначив, що після прибуття до України Г.Афанасьєв і Ю.Солошенко будуть госпіталізовані. Він нагадав, що Ю.Солошенко страждає на онкологічне захворюванням, а у Г.Афанасьєва виявлено захворювання крові.

Разом з тим, українське інтернет-видання "hromadske.ua" повідомляє, що можливість повернення у вівторок двох українців на Батьківщину підтвердила мати Г.Афанасьєва Ольга. "За її словами, обмін планується на першу половину дня", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про наявність можливостей обміну двох громадян Росії Євгена Мефедова та Максима Сакауова, підозрюваних у справі подій 2 травня в Одесі, на Ю.Солошенка і Г.Афанасьєва за наявності політичної волі.

Г.Афанасьєв проходив у справі про створення на території Криму терористичного угруповання і був засуджений у Росії в 2015 році на сім років ув'язнення в колонії суворого режиму.

14 жовтня 2015 Мосміськсуд визнав колишнього гендиректора держпідприємства "Виробниче об'єднання "Зоря" (Полтава) 73-річного Ю.Солошенка винним у шпигунстві й засудив до 6 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА