12:13 15.06.2016

Суд змінив одеській журналістці Гліщинській запобіжний захід перед "вояжем" до Москви

2 хв читати
Суд змінив одеській журналістці Гліщинській запобіжний захід перед "вояжем" до Москви

Суд в Одесі змінив громадянці України Олені Гліщинській запобіжний захід перед її відправленням до Росії, роз'яснюють у Службі безпеки України.

"Стосовно обміну наших патріотів на фігурантів справ про "Бессарабську народну республіку". Зокрема, Олені Гліщинській, перед її вояжем до Москви, суд змінив запобіжний захід", - написала речник СБУ Олена Гітлянська на сторінці у Facebook.

Вона пояснила, що стаття 331 Кримінального процесуального кодексу України (обрання, скасування або зміна запобіжного заходу в суді) визначає, що суд зобов'язаний розглянути питання доцільності продовження тримання обвинуваченого під вартою через процесуально визначений період.

"За результатами розгляду питання суд своєю вмотивованою ухвалою скасовує, змінює запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або продовжує його дію. У випадку з Гліщинською суд прийняв рішення скасувати цей запобіжний захід", - додала речник СБУ.

О.Гітлянська також наголосила, що ця справа тривалий час перебуває на розгляді суду. "Обвинувачена мала можливість надати свої свідчення. Надалі, глава 24-1 КПК, яка регламентує спеціальний порядок розслідування кримінальних правопорушень, передбачає необхідні механізми роботи для сторони обвинувачення та суду", - пише речник СБУ.

Як повідомлялося, засуджених у РФ українців Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка у вівторок, 14 червня, повернули на батьківщину у рамках їх обміну на одеських журналістів О.Гліщинську та Віталія Діденка.

В.Діденко був помилуваний указом президента України Петра Порошенка.

Директора телекомпанії "Нова хвиля" О.Гліщинську (Романова) також затримали співробітники СБУ за обвинуваченням у сепаратизмі в рамках операції, під час якої було затримано і В.Діденка у квітні 2015 року. Згодом суд прийняв рішення про її арешт. Півтора місяця тому в СІЗО у неї народився син. Крім того, у неї є ще двоє неповнолітніх дітей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА