12:57 16.06.2016

ВР запровадила 35% квоти для української музики в радіоефірі

2 хв читати
ВР запровадила 35% квоти для української музики в радіоефірі

Верховна Рада України зобов'язала радіостанції виділяти частину ефірного часу для пісень українською мовою.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідний законопроект (№3822-Д) "Про внесення відповідних змін до деяких законів щодо частки музичних творів державною мовою в програмах радіоорганізацій" на пленарному засіданні в четвер проголосували 268 нардепів.

Відповідно до ухваленого закону, телерадіоорганізації під час радіомовлення повинні забезпечувати частку пісень державною мовою не менше 35% від загального обсягу пісень протягом доби. Зокрема, не менше 30% від загального обсягу музичних композицій, які поширюються в кожному проміжку часу з 7:00 до 14:00 і з 15:00 до 22:00.

Разом з тим радіостанції, на яких транслюються музичні твори, серед яких пісні офіційними мовами Європейського Союзу, становлять не менше 60% від загального обсягу пісень протягом доби, повинні забезпечувати частку пісень державною мовою не менше 25% від загального обсягу музичних композицій, трансльованих з 7.00 до 14:00 і з 15:00 до 22:00.

Відповідно до прийнятого закону телерадіоорганізації під час радіомовлення повинні забезпечувати не менше 60% добового обсягу ведення передач державною мовою.

Разом з тим, закон передбачає, що під час проведення конкурсів на видачу ліцензій перевага буде надаватися тим компаніям, у яких частка контенту українською мовою вище.

Як повідомлялося, 2 червня 2016 року Верховна Рада не змогла підтримати введення квот на частку музичних творів на радіо українською мовою. Так, парламентаріям не вистачило голосів для прийняття законопроекту №3822 і альтернативного №3822-1 про внесення відповідних змін до деяких законів щодо частки музичних творів державною мовою в програмах радіоорганізацій.

Після цього Рада відправила цей законопроект на доопрацювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА