16:57 16.06.2016

Для розслідування справи щодо катастрофи на Грибовицькому звалищі поблизу Львова створено спільну групу Генпрокуратури, СБУ і МВС

2 хв читати
Для розслідування справи щодо катастрофи на Грибовицькому звалищі поблизу Львова створено спільну групу Генпрокуратури, СБУ і МВС

Для розслідування справи про катастрофу на Грибовицькому сміттєвому звалищі поблизу Львова створено спільну групу із працівників Генеральної прокуратури, Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ, повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Після розмови з моїми колегами ми ухвалили рішення створити спільну слідчо-оперативну групу з числа працівників центральних апаратів цих відомств. Вони мають перевірити діяльність ЛКП "Збиранка" та інших комунальних підприємств", - сказав Ю.Луценко на брифінгу у Львові.

Він наголосив, що завданням цієї групи буде об'єктивна оцінка без політичного підґрунтя. "Скажу прямо - я не приїхав сюди, щоб знайти кримінальну справу на мера Андрія Садового. Я проти того, щоб усувати його від виконання функцій, для яких його наймала громада. Але Андрій Іванович має зайнятися діяльністю мера, а правоохоронні органи мають перевірити діяльність його підлеглих", - наголосив генпрокурор.

Ю.Луценко зазначив, що наразі не може сказати, хто винен у цій трагедії, але стверджує, що до цього призвели "хаос, анархія, недбалість і безконтрольність".

Як повідомлялося, 29 травня розпочалася пожежа на міському звалищі поблизу с. Грибовичі біля Львова, 30 травня на звалищі стався зсув сміття обсягом понад 100 тис. кубометрів, внаслідок чого під завалом опинилися чотири людини. Наразі знайдено тіла трьох рятувальників ДСНС, що брали участь у ліквідації пожежі, пошуки комунальника-еколога поки що не увінчалися успіхом.

У п'ятницю, 10 червня, ДСНС повідомила, що пожежу на Грибовицькому звалищі поблизу Львова ліквідовано о 20:38 того самого дня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА