11:43 17.06.2016

У рамках проекту "Папа для України" передбачено кілька мільйонів євро для українців, що постраждали від конфлікту на Донбасі

2 хв читати
У рамках проекту "Папа для України" передбачено кілька мільйонів євро для українців, що постраждали від конфлікту на Донбасі

Гуманітарний проект Папи Римського Франциска "Папа для України" має кілька мільйонів євро, що пожертвували жителі країн Європи для особливо нужденних українців, які постраждали від бойових дій на Донбасі, заявив державний секретар Ватикану кардинал П’тро Паролін (Pietro Parolin).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в четвер на зустрічі з журналістами у запорізькому храмі Бога Отця Милосердного кардинал заявив про старт проекту Святого Престолу "Папа для України", у рамках якого планується надання гуманітарної допомоги нужденним українцям, які постраждали від військових дій на Донбасі.

Гуманітарна допомога Ватикану у вигляді їжі, ліків, даху над головою буде надана особливо нужденним переселенцям із Донбасу, жителям "сірої зони" і не контрольованих Україною територій Луганської та Донецької областей і пошириться на всі східні регіони України - Запорізьку, Харківську, Донецьку та Луганську області.

Для передачі допомоги людям, що мешкають у районах бойових дій, Ватикан сподівається задіяти представників ООН.

Як повідомив П.Паролін, наразі проект "Папа для України" має кілька мільйонів євро, зібрані вірянами з усієї Європи, також "частина цих мільйонів була пожертвувана українцям самим Папою Франциском".

У рамках зустрічі з представниками Ради Церков України та влади Запоріжжя, яка відбулася в запорізькому храмі Бога Отця Милосердного, держсекретар Ватикану звернувся до українців, а також усіх людей доброї волі в Європі та світі від імені Папи Римського із закликом до солідарності і допомоги українцям, постраждалим від війни на Донбасі.

"Ми добре знаємо, що ця війна в Україні - це набагато більше, ніж якийсь затягнутий конфлікт. Це постійна загроза, знак протистояння цивілізацій, історій і народів, який виходить далеко за кордони України. І це має серйозні наслідки для рівноваги, яка і так постійно порушується у світі. Це війна по частинах, як її називає Папа Франциск, засвідчує, що не можна грати з провокаціями", - зазначив П.Паролін.

Він також наголосив, що прагнув потрапити до Запоріжжя, яке розташоване в прифронтовій зоні, оскільки тут проживає багато жертв війни на Донбасі, "страждання цієї землі є драматичним попередженням того, що може статися, якщо спровокувати погіршення ситуації".

"Я прибув, щоб символічно зустрітися з усіма жертвами цього насильства, передати любов, близькість і прагнення до солідарності Папи і всієї Католицької церкви. Страждання, які ви переживаєте, хоч і стосуються безпосередньо вашої землі, але звертаються до совісті всіх людей, а також усієї міжнародної спільноти, щоб спільно було докладено максимальних зусиль до припинення трагедії в Україні", - заявив кардинал.

Крім того, державний секретар Ватикану повідомив, що фінанси для проекту "Папа для України" розподілятимуться за посередництва комітету, який очолив єпископ-помічник Харківсько-Запорізької єпархії Римо-католицької церкви Ян Собілo.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА