13:05 17.06.2016

Один український військовослужбовець загинув, п'ятеро дістало поранень у зоні АТО за добу

2 хв читати
Один український військовослужбовець загинув, п'ятеро дістало поранень у зоні АТО за добу

Протягом минулої доби на Донбасі один український військовослужбовець загинув, ще п'ятеро були поранені, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу ми втратили одного українського воїна - це сталося внаслідок снайперського обстрілу на східних околицях Авдіївки. І п'ять українських бійців поранені в районах Мар'їнки і Майорська", - розповів А.Лисенко на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Крім того, за його словами, в результаті обстрілу з боку бойовиків поранення отримали двоє мирних жителів. "Українські правоохоронці допомогли доставити постраждалих до лікарні в Курахового", - розповів спікер АП.

За його словами, в четвер на маріупольському напрямку з боку бойовиків було здійснено 24 обстріли, з них половина припала на Мар'їнку. Однак найважчою була обстановка в Красногірвці, де бойовики застосовували танки, БМП і випустили понад 80 мін. "Ворожі обстріли без використання важкого озброєння мав були й на інших ділянках фронту - в Водяному, Березовому, Павлополі, Гнутовому і Широкиному", - сказав А.Лисенко.

На донецькому напрямку в четвер ішли бойові дії низької та середньої інтенсивності. Обстріл Авдіївки тривав із застосуванням бойовиками великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем, снайперської зброї. На Світлодарській дузі незаконні збройні формування обстріляли сили АТО з мінометів, БМП і РПГ.

"На північних околицях Горлівки ворожі провокації відбувалися в темну пору доби. Важкого озброєння ворог при цьому не застосовував. На захід від окупованої Горлівки - поблизу Новгородського і Троїцького - російські найманці під вечір випустили по українським захисникам більше 30 мін калібром 82 і 120 мм. Також 20 мін випустив ворог по українських рубежах оборони в Невельському за 8 км на захід від донецького летовища. У самому Донецькому аеропорту - затишшя. Всього на донецькому напрямку ворог порушив режим припинення вогню 18 разів ", - розповів А.Лисенко.

На луганському напрямку було неспокійно поблизу Попасної. "Вчора бойовики обстріляли з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї українські позиції в Новоолександрівці і сусідній Новозванівці", - повідомив спікер АП.

За його словами, на маріупольському напрямку також тривають роботи зі знешкодження вибухонебезпечних пристроїв. "За останній місяць сапери, що працюють на ділянці, знешкодили понад тисячу небезпечних предметів. Переважна більшість - снаряди до гранатометів, а також снаряди калібру 122 і 152 мм", - розповів А.Лисенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА